Τρανσέξουαλ στην Πατάγια συνελήφθη επειδή έκλεψε χρυσό κολιέ 300,000 μπατ από Ελβετό τουρίστα

Πατάγια -

Μια τρανσέξουαλ από την Ταϊλάνδη συνελήφθη την Κυριακή από την αστυνομία της Πατάγια αφού έκλεψε ένα χρυσό κολιέ αξίας άνω των 300,000 μπατ από έναν Ελβετό τουρίστα.

Η σύλληψη έγινε αφότου ο κ. Philippe Bocion, ένας 60χρονος τουρίστας από την Ελβετία, κατήγγειλε την κλοπή του χρυσού κολιέ βάρους 10 μπατ, αξίας άνω των 332,000 μπατ, γύρω στη 01:30 π.μ. στις 20 Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο κ. Philippe προσεγγίστηκε από τον ύποπτο, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως Sunthorn Huajaiphet, 28 ετών, ενώ εξερευνούσε τις νυχτερινές σκηνές της Pattaya. Ο ύποπτος προσπάθησε να τον αγκαλιάσει και να τον αγγίξει, με αποτέλεσμα να την απωθήσει ελαφρά. Ωστόσο, σε μεταγενέστερη επιθεώρηση, ο κ. Philippe ανακάλυψε ότι είχε κλαπεί το ακριβό χρυσό κολιέ του, το οποίο φορούσε στο λαιμό του. Βέβαιος ότι ο ύποπτος που τον αγκάλιασε ήταν ο δράστης, ανέφερε αμέσως το περιστατικό στην αστυνομία της Πατάγια και συνεργάστηκε με την έρευνά της.

Η αστυνομία της Πατάγια, με επικεφαλής τον αρχηγό της αστυνομίας Πολ. Ο συνταγματάρχης Navin Teerawit, ξεκίνησε αμέσως σοβαρή έρευνα για το περιστατικό. Την επόμενη μέρα, 21 Ιανουαρίου, οι αρχές συνέλαβαν τον Sunthorn, τον ύποπτο, στο μπροστινό μέρος του Centric Sea Condominium στην Pattaya Second Road. Της κατασχέθηκε ένα χρυσό κολιέ βάρους 2 μπατ αξίας 68,000 μπατ, τρία χρυσά βραχιόλια αξίας 68,000 μπατ, 34,000 μπατ και 35,500 μπατ, και είκοσι τραπεζογραμμάτια των 1,000 μπατ, συνολικού ύψους 20,000 μπατ.

Πολ. Ο συνταγματάρχης Navin είπε ότι η αστυνομία αναγνώρισε θετικά τον Sunthorn ως τον δράστη χρησιμοποιώντας πλάνα CCTV. Η ύποπτη φέρεται να ομολόγησε τις κατηγορίες για κλοπή, λέγοντας ότι πούλησε το χρυσό κολιέ του κ. Philippe και χρησιμοποίησε τα έσοδα για να αγοράσει μικρότερα κοσμήματα. Οι αρχές κράτησαν αυτά τα αντικείμενα και τα υπόλοιπα χρήματα ως αποδεικτικά στοιχεία και κατηγόρησαν τον ύποπτο για νυχτερινή ληστεία και χρήση οχήματος για λόγους ευκολίας στη διάπραξη του εγκλήματος. Ο ύποπτος αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση από την αστυνομία.

Η κλοπή χρυσών κολιέ είναι σχετικά διαδεδομένη στην Πατάγια αυτή την περίοδο λόγω της επιστροφής διεθνών τουριστών.

Στις αρχές αυτού του μήνα, α Κορεάτης τουρίστας στην Πατάγια του έκλεψαν επίσης το χρυσό κολιέ αξίας σχεδόν 200,000 μπατ από μια ομάδα υπόπτων τρανσέξουαλ. Δεν είναι σαφές εάν οι δράστες σε αυτό το περιστατικό έχουν συλληφθεί.

Οι τουρίστες καλούνται να μην φορούν φανταχτερά κοσμήματα ή χρυσά ενώ βρίσκονται έξω και γύρω από την Πατάγια.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.