Η Ταϊλάνδη αποκαλύπτει τεράστια αποθέματα λιθίου, ενισχύει τις προοπτικές της βιομηχανίας ηλεκτρικών οχημάτων

Εθνικός-

Στις 18 Ιανουαρίου 2024, η κυρία Radklao Inthawong Suwankiri, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος του Γραφείου του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια μια ανακάλυψη, από το Υπουργείο Βιομηχανίας της Ταϊλάνδης, δύο πιθανών αποθεμάτων λιθίου στο Reung Kiet και στο Bang I Tum, στο Phang Nga. .

Επιπλέον, ανακαλύφθηκε τεράστια ποσότητα αποθεμάτων Νατρίου στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη. Και τα δύο αποθέματα ορυκτών, λιθίου και νατρίου, ήταν σημαντικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Θα ενισχύσει την πιθανή ετοιμότητα της Ταϊλάνδης να εξελιχθεί ως περιφερειακός κόμβος παραγωγής μπαταριών EV, δήλωσε ο Radklao.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Πρωτογενών Βιομηχανιών και Ορυχείων της Ταϊλάνδης, υπήρχαν πόροι λιθίου άνω των 14.8 εκατομμυρίων τόνων, οδηγώντας την Ταϊλάνδη στις 3 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.
Αυτή η ανακάλυψη ήταν καλά νέα που θα επέκτεινε δυνητικά τη βιομηχανία EV στην Ταϊλάνδη με ένα τεράστιο άλμα και θα προσέλκυε Ταϊλανδούς και διεθνείς επενδυτές να ιδρύσουν νέα εργοστάσια, δήλωσε ο Radklao.
Ωστόσο, εκτιμήθηκε ότι η ζήτηση για λίθιο θα διπλασιαστεί το 2025 και θα χρειάζονταν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια τόνοι μέχρι το 2030, παρατήρησε ο Radklao.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.