Monastic Mayhem: Πρώην μοναχός επιτέθηκε στον ηγούμενο στο ναό Pho Chai στο Udon Thani, προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας

Ούντον Θάνι-

Στις 13 Ιανουαρίου 2024, η Ban Dung Update, μια σελίδα στο Facebook, έλαβε μια αναφορά για έναν πρώην μοναχό που επιτέθηκε σωματικά σε έναν ηγούμενο στον ναό Pho Chai, Ban Dung, Udon Thani.

Η ομάδα του Ban Dung Update πήγε στο ναό Pho Chai και βρήκε περισσότερους από 30 ντόπιους να περιβάλλουν τον ναό για να συζητήσουν τη σύγκρουση μεταξύ ενός μοναχού και ενός ηγούμενου. Ο μοναχός, που δημοσίως ταυτοποιήθηκε ως ο κύριος Phanom Chuanta, 52 ετών, φαινόταν να είναι μεθυσμένος και να μπερδεύει την ομιλία του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Ο κ. Kritsada Jitsoparungroj, ένας 33χρονος κάτοικος της περιοχής, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Phanom, πρώην μοναχός, βρισκόταν στο ναό Pho Chai για 2 χρόνια και ευνοήθηκε από τους ντόπιους καθώς συμπεριφέρθηκε όμορφα στην αρχή. Πρόσφατα, ο Φάνομ μετά βίας κοιμήθηκε το βράδυ, προκάλεσε σάλο, δείπνησε (απαγορεύεται στους μοναχούς να φάνε μετά το μεσημέρι) και δεν εκτελούσε μοναστικά καθήκοντα, είπε η Κριτσάδα.

Ωστόσο, ο ηγούμενος είχε επικρίνει τον Φαγιόμ για την ανάρμοστη συμπεριφορά του πολλές φορές με αποτέλεσμα να κρατά κακία στον ηγούμενο. Ο Φαγιόμ ήταν εξαιρετικά θυμωμένος και επιτέθηκε σωματικά στον ηγούμενο πριν διαταχθεί ο Φαγιόμ να εγκαταλείψει το βουδιστικό μοναχό, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Phayom δεν ήθελε να φύγει από την καμπίνα του αφού άφησε τη βουδιστική μοναχή. Ζητήθηκε από τους αστυνομικούς του Ban Dung να διευθετήσουν την κατάσταση καθώς ο Phayom προκάλεσε σάλο και αντιστάθηκε να φύγει από τον θάλαμο.

Ωστόσο, ένας γνωστός του Phayom ήρθε τελικά να τον πάρει και ο Phayom συμφώνησε να φύγει, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν έγινε αμέσως σαφές εάν θα απαγγελθούν νομικές κατηγορίες σχετικά με το περιστατικό.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.