Οι αρχές της Ταϊλάνδης προετοιμάζονται για το Cobra Gold 2024 κοντά στην Πατάγια με τη συμβουλευτική ομάδα των ΗΠΑ, την εκπαίδευση στο διάστημα και την εστίαση στην ήπια δύναμη

Εθνικός-

Στις 14 Ιανουαρίου 2024, ο κ. Jirayu Huangsap, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας για Πολιτικές Υποθέσεις, καλωσόρισε θερμά την Κοινή Στρατιωτική Συμβουλευτική Ομάδα των ΗΠΑ και συζήτησε την προετοιμασία για το Cobra Gold 2024 στη βάση του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης Chonburi-Rayong και σε άλλες στρατιωτικές τοποθεσίες.

Το Cobra Gold είναι μια ετήσια πολυεθνική στρατιωτική άσκηση Ινδο-Ειρηνικού που πραγματοποιείται στην Ταϊλάνδη και θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Φεβρουαρίου 2024 και μετά. Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η ενίσχυση των δυνατοτήτων για ανακούφιση από καταστροφές και περιφερειακές φυσικές καταστροφές και η καταπολέμηση των απειλών του κυβερνοπολέμου.
Ο Jirayu αποκάλυψε δημόσια ότι το Cobra Gold 2024 θα ενσωματώσει επίσης διαστημική εκπαίδευση για να κατανοήσει πιο αποτελεσματικά τον αντίκτυπο των διαστημικών φαινομένων στις περιφερειακές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η Το Ταϊλανδικό Τμήμα Πληροφοριών και Διαστημικής Τεχνολογίας Άμυνας και το Ταϊλανδικό Διαστημικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Βασιλικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης θα συμμετάσχουν επίσης στην εκπαίδευση Cobra Gold 2024, δήλωσε ο Jirayu.
«Ο Δρ. Ο Sutin Klungsang, ο υπουργός Άμυνας της Ταϊλάνδης, είπε ότι εκτός από την εκπαίδευση όπλων και τακτικής στο Cobra Gold 2024, η Ταϊλάνδη θα προωθήσει επίσης την ήπια δύναμη ως πολιτιστική ανταλλαγή, όπως το Muay Thai ως εκπαίδευση στενής μάχης και άλλες δραστηριότητες μαλακής δύναμης της Ταϊλάνδης», κατέληξε. Jirayu.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.