Η νυχτερινή ζωή της Pattaya γνωρίζει άνθηση μετά από εκτεταμένες ώρες λειτουργίας, τα μπαρ θέλουν να επεκταθούν οι ζώνες ψυχαγωγίας

Πατάγια -

Η Pattaya Entertainment Industry Association επαίνεσε ιδιαίτερα την πολιτική της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για παράταση των ωρών λειτουργίας της ψυχαγωγίας έως τις 4 π.μ., αναφέροντας τον θετικό αντίκτυπό της στην τοπική οικονομία και προτρέποντας την περαιτέρω επέκταση των νόμιμων ζωνών ψυχαγωγίας.

Το διευρυμένο ωράριο, που εφαρμόστηκε επίσημα στις 15 Δεκεμβρίου 2023, ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος σε πέντε επαρχίες, έχει συγκεντρώσει θετικά σχόλια από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών επιχειρήσεων της Πατάγια. Σύμφωνα με τον κ. Damrongkiat Phinijkarn, γενικό γραμματέα της Pattaya Entertainment Industry Association, οι περισσότερες επιχειρήσεις ψυχαγωγίας ανέφεραν σημαντική αύξηση στο ημερήσιο εισόδημα, που κυμαίνεται από 20-30%, δεδομένου ότι εφαρμόστηκαν οι περισσότερες ώρες.

Αυτή η επιτυχία μεταφράζεται σε οφέλη και για τους εργαζόμενους. Ο κ. Damrongkiat αποκάλυψε ότι το προσωπικό σέρβις και οι σερβιτόροι βλέπουν τις ημερήσιες αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 300-500 μπατ, που μεταφράζεται σε περίπου 9,000-15,000 μπατ το μήνα. Αυτό το επιπλέον εισόδημα μείωσε την εξάρτησή τους από τα προγράμματα βοήθειας της κυβέρνησης και βελτίωσε σημαντικά την οικονομική ευημερία των οικογενειών τους, δήλωσε ο κ. Damrongkiat.

«Αυτή η πολιτική αλλάζει το παιχνίδι για την κοινότητα της νυχτερινής μας ζωής και την τοπική οικονομία στο σύνολό της», είπε ο κ. Damrongkiat. «Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη στην κυβέρνηση που άκουσε τις εκκλήσεις μας και την εφαρμογή αυτών των μέτρων».

Ωστόσο, η ένωση προτρέπει επίσης την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης των νόμιμων ζωνών ψυχαγωγίας στην Πατάγια. Πιστεύουν ότι ο ισχύων νόμος περί Χώρων Ψυχαγωγίας, ο οποίος ισχύει εδώ και 21 χρόνια, εμποδίζει την ανάπτυξη της πόλης και περιορίζει τις δυνατότητές της.

Απαντώντας στις ανησυχίες του κοινού σχετικά με την επέκταση της ζώνης, ο κ. Damrongkiat δήλωσε ότι η εξισορρόπηση των αναγκών των χώρων διασκέδασης με τους κατοίκους της περιοχής με τις ανησυχίες είναι ζωτικής σημασίας. Τόνισε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης πρέπει να διαχειρίζονται προσεκτικά τον θόρυβο για να εξασφαλίσουν ελάχιστη αναστάτωση στους κατοίκους και στους τουρίστες που δεν είναι νυχτερινή ζωή που αναζητούν μια ειρηνική εμπειρία.

Οι προτεινόμενες περιοχές για την επέκταση της νόμιμης νυχτερινής ζωής και των ζωνών ψυχαγωγίας είναι μέρη του Jomtien, ειδικά γύρω από τη δημοφιλή περιοχή νυχτερινής διασκέδασης των ομοφυλόφιλων στο Jomtien Complex και την περιοχή Soi 7, τμήματα του Naklua γύρω από το Space Hotel, τον Τρίτο Δρόμο προς το Sukhumvit και ίσως ακόμη και μέρη της ανατολικής Pattaya .

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ήδη πάνω από χίλια μπαρ και χώροι νυχτερινής διασκέδασης σε αυτές τις περιοχές, αλλά τεχνικά παραβιάζουν το νόμο αν δεν είναι και εστιατόρια. Επιπλέον, δεν υποτίθεται ότι προσφέρουν ψυχαγωγία εκτός από αλκοόλ ή μένουν ανοιχτά μέχρι αργά. Αυτό δεν επιβάλλεται συχνά και θα ήταν απολύτως νόμιμο εάν οι ζώνες έπρεπε να ενημερωθούν για την ανάπτυξη της Pattaya.

Μια πρόσφατη αντιεπιστημονική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Pattaya News έδειξε ότι η πλειοψηφία των αναγνωστών μας, το 46 τοις εκατό των ερωτηθέντων, υποστήριξε τη νόμιμη επέκταση των ζωνών ψυχαγωγίας. Το 20 τοις εκατό των ερωτηθέντων το υποστήριξε σε ορισμένες περιοχές αλλά όχι σε κατοικημένες ζώνες. Το 8 τοις εκατό το υποστήριξε για μικρά μπαρ και αθλητικά μπαρ, αλλά όχι για χώρους ή κλαμπ με ζωντανή μουσική. Το δεκαεννέα τοις εκατό ήταν εντελώς αντίθετα σε οποιαδήποτε επέκταση των ζωνών. Οι υπόλοιποι από τους ερωτηθέντες αδιαφορούσαν ή δεν ήταν σίγουροι.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Sales@ThePattayanews.com

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.