Γυναίκα από την Ταϊλάνδη κατηγορείται για φόνο στην Ουαλία λόγω θανάτου αγοριού, 7 ετών

Ουαλία-

Η αστυνομία επιβεβαίωσε στις 12 Ιανουαρίου 2024 ότι μια γυναίκα κατηγορήθηκε για φόνο μετά τον θάνατο ενός παιδιού στο Haverfordwest.

Ο 42χρονος Papaipit Linse, γεννημένος στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης, συνελήφθη επί τόπου, ο οποίος κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία.

Έχει προφυλακιστεί από την αστυνομία για να εμφανιστεί στο δικαστήριο στο Swansea (Σάββατο, 13 Ιανουαρίου, ώρα Ουαλίας).

Οι ιατροδικαστές πέρασαν όλο το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου σε ένα διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο στην οδό Upper Market Street, μετά το θάνατο ενός επτάχρονου αγοριού στο Χάβερφορντγουέστ. Η πόλη της κομητείας Pembrokeshire είναι σε σοκ μετά το περιστατικό, που οδήγησε στη σύλληψη της Linse, η οποία πιστεύεται ότι είναι η μητέρα του παιδιού.

Φορτηγά της αστυνομίας παρατάχθηκαν στον δρόμο έξω από το μικτό κτήριο λιανικής και κατοικιών, όπου γείτονες και περαστικοί άρχισαν να τοποθετούν λουλούδια.

Ένας γείτονας, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, περιέγραψε ότι μάρτυρες παραϊατρικών βοηθών ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό, ένα θέαμα που είπε ότι βρήκε βαθιά αναστατωμένο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τη σύλληψη της γυναίκας αμέσως μετά το περιστατικό. Οι γείτονες τη γνωρίζουν ως μια συγκρατημένη Ασιάτισσα, μια ανύπαντρη μητέρα που μεγαλώνει δύο παιδιά κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Το ισόγειο του κτιρίου, πρώην στούντιο φυσιοθεραπείας και γυμναστήριο γνωστό ως TriExercise, είναι ένα γνώριμο ορόσημο στην οδό Upper Market Street της πόλης. Ο γιατρός Sean Phelan, ένας 69χρονος γιατρός του νοσοκομείου που ζει δίπλα, εξέφρασε την σοκ, σημειώνοντας ότι η γυναίκα ήταν πάντα αρκετά φιλική, αν και δεν την ήξερε καλά.

Ανέφερε ότι δεν είδε ποτέ άνδρα στην κατοικία και περιέγραψε τα παιδιά ως περιποιημένα και με καλή συμπεριφορά.

Ο δρόμος σφραγίστηκε από την αστυνομία περίπου στις 10.45 την ημέρα του συμβάντος, μετά από κλήση έκτακτης ανάγκης.

Αυτό το κλείσιμο επηρέασε τις τοπικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός κοντινού φιλανθρωπικού καταστήματος των Σαμαρειτών, το οποίο έπρεπε να κλείσει όλη την ημέρα. Τα γραφεία του μέλους της Ουαλικής Συνέλευσης Preseli-Pembrokeshire, Paul Davies, και του βουλευτή Preseli-Pembrokeshire, Stephen Crabb, βρίσκονται επίσης λίγες μόνο πόρτες μακριά από τη σκηνή.

Οι ερωτήσεις σχετικά με το γιατί το παιδί ήταν στο σπίτι, δεδομένου ότι τα σχολεία άνοιξαν ξανά νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ενισχύουν το μυστήριο γύρω από το περιστατικό.

Ο Lee Evans, 39, κάτοικος απέναντι από το ακίνητο, σχολίασε την αλλαγή της ατμόσφαιρας του δρόμου, σημειώνοντας την απροθυμία της γυναίκας να ασχοληθεί με τους γείτονες κατά τη γνώμη του.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας Dyfed-Powys δήλωσε ότι η έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η επτάχρονη διαπιστώθηκε ο θάνατος λίγο μετά την άφιξή τους την Τετάρτη.

Εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια, ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι μια γυναίκα βρίσκεται υπό κράτηση από την αστυνομία ως ύποπτη για φόνο.

Αυτό το περιστατικό έχει αφήσει βαθύ αντίκτυπο στην κοινότητα του Haverfordwest, με πολλούς να αγωνίζονται να καταλάβουν πώς θα μπορούσε να συμβεί μια τέτοια τραγωδία ανάμεσά τους.

Εγγραφείτε
Τομ Σινκλέρ
Ο Tom είναι ο συντάκτης του https://pembrokeshire-herald.com/ και ένας συχνός καλεσμένος συγγραφέας για εμάς καθώς επισκέπτεται συχνά την Ταϊλάνδη και απολαμβάνει τον πολιτισμό και την ιστορία.