Οι αρχές της Ταϊλάνδης ενώνουν τα χέρια με τη διεθνή αστυνομία: Σύλληψη του διαβόητου φερόμενου ως άρχοντα ναρκωτικών Ong Gim Wah, αποκαλύπτοντας το 17χρονο δίκτυο ναρκωτικών στο Χρυσό Τρίγωνο

Εθνικός-

Στις 11 Ιανουαρίου 2024, η Πολ. Ο Συνταγματάρχης Thawee Sodsong, Υπουργός Δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης, Ταϊλανδικό Γραφείο του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών (ONCB) και οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα αποτελέσματα της πρόσφατης σύλληψης ενός Μαλαισιανού δραπέτη ναρκωτικών στο Λάος.

Σύμφωνα με έκθεση του ONCB, ο ύποπτος, ο οποίος αναγνωρίζεται δημόσια ως Ong Gim Wah, Μαλαισιανός, ένας 39χρονος φερόμενος βαρόνος ναρκωτικών, φέρεται να συνωμοτούσε, για περισσότερα από 17 χρόνια, για να πουλήσει παράνομες ουσίες στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου. και τα μεταφέρουν λαθραία στη Μαλαισία πριν τα διανείμουν περαιτέρω στην Ασία και τις ευρωπαϊκές περιοχές.

Η Το ONCB ερεύνησε την υπόθεση του Ong Gim Wah και ανακάλυψε ότι είχε διαφύγει από την Ταϊλάνδη στο Λάος. Στη συνέχεια, οι αρχές της Ταϊλάνδης συντονίστηκαν με τις αρχές του Λάος για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του υπόπτου στα τέλη Δεκεμβρίου του 2023 για να τον λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά του, είπε ο Pol. Συνταγματάρχης Thawee.

Πολ. Ο συνταγματάρχης Thawee αποκάλυψε δημόσια μετά την έρευνα ότι η ταϊλανδική ONCB ερευνούσε την υπόθεση του Ong Gim Wah από το 2006 και ανακάλυψε ότι ο ύποπτος φέρεται να είχε ρόλο στην παροχή και τον συντονισμό δικτύων ναρκωτικών στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου με εμπόρους ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη της Μαλαισίας. Κίνα, Σιγκαπούρη και Λάος πριν μεταφέρουν παράνομες ουσίες στη Μαλαισία, την Ταϊβάν, την Αυστραλία και άλλες χώρες-στόχους.

Από το 2018 έως σήμερα, η Thai ONCB έχει συλλάβει τα δίκτυα ναρκωτικών του Ong Gim Wah με περισσότερα από 35 άτομα και έχει κατασχέσει τεράστιες παρτίδες παράνομων ουσιών, συμπεριλαμβανομένων 4.4 τόνων μεθαμφεταμίνης, 500 κιλών ηρωίνης, 12 τόνων κοκαΐνης και εκτιμώμενων περιουσιακών στοιχείων αξίας 4 δισεκατομμυρίων μπατ, δήλωσε ο Πολ. Συνταγματάρχης Thawee.

Επιπλέον, το ONCB διερευνούσε τον εντοπισμό εμπλεκόμενων μερών σε 8 άλλα δίκτυα ναρκωτικών, παρατήρησε ο Pol. Συνταγματάρχης Thawee.

OΣτις 5 Οκτωβρίου 2023, οι αρχές της Ταϊλάνδης πραγματοποίησαν έφοδο σε 8 τοποθεσίες σε 4 επαρχίες της Ταϊλάνδης για να συλλάβουν όσους συνδέονται με τα δίκτυα ναρκωτικών του Ong Gim Wah και κατέσχεσαν περιουσιακά στοιχεία και περιουσιακά στοιχεία εκτιμώμενης αξίας 85 εκατομμυρίων μπατ, αποκάλυψε ο Pol. Συνταγματάρχης Thawee.

Πολ. Ο συνταγματάρχης Thawee εξέφρασε τέλος τις ευχαριστίες του στη Βασιλική Αστυνομία της Μαλαισίας, την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, το Lao ONCB και την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ήταν ένα καλό σημάδι διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και η Ταϊλάνδη ήταν στην ευχάριστη θέση να είναι το κέντρο της διεθνούς συνεργασίας .

Ο ύποπτος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση από την αστυνομία της Ταϊλάνδης μετά την απέλασή του από το Λάος.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.