Η επιτροπή του Ταϊλάνδης θα διερευνήσει την υπόθεση υγείας του Τακσίν εν μέσω ισχυρισμών για διακρίσεις στο Γενικό Νοσοκομείο της Αστυνομίας

Εθνικός-

Στις 10 Ιανουαρίου 2024, η Πολ. Ο υποστράτηγος Thaweesilp Wechavitarn, ο επικεφαλής ιατρός του Αστυνομικού Γενικού Νοσοκομείου, καλωσόρισε μια επίσκεψη που ζήτησε η Αστυνομική Επιτροπή στις 12 Ιανουαρίου.

Ο κ. Chaichana Dejdecho, πρόεδρος της Επιτροπής Αστυνομικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, ζήτησε προηγουμένως μια επίσκεψη μέσω επίσημης επιστολής στο Γενικό Νοσοκομείο της Αστυνομίας για να διερευνήσει την υπόθεση του Thaksin σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και την εικαζόμενη διάκριση στη θεραπεία.

Η Chaichana αποκάλυψε δημόσια ότι η επιτροπή θα ρωτήσει για τις διαδικασίες θεραπείας για κάθε ασθενή που λαμβάνει ιατρική φροντίδα από το Αστυνομικό Γενικό Νοσοκομείο.

Επιπλέον, η επιτροπή θα ρωτούσε προσωπικά τους ασθενείς σχετικά με την ιατρική περίθαλψη και εάν έχουν πρόσβαση στην ίδια θεραπεία με τον Thaksin, ο οποίος χορηγείται επί του παρόντος στον 14ο όροφο, ή όχι, είπε ο Chaichana.

Ο Chaichana δήλωσε ότι η επιτροπή θα διώξει πλήρως το νόμο εναντίον όσων δίνουν ειδικά προνόμια στους ασθενείς και θα διερευνήσει περαιτέρω τη σχετική τεκμηρίωση σχετικά με τις κατάλληλες νομικές ρυθμίσεις για τη διαχείριση ασθενών κρατουμένων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης και το Τμήμα Σωφρονιστικών Σωφρονισμών.

Επιπλέον, το Ταϊλανδικό Ιατρικό Συμβούλιο είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες υγείας του Ταξίν αποκρύπτονταν σύμφωνα με τις αρχές της ιατρικής δεοντολογίας και της ιδιωτικής ζωής.

Ωστόσο, ο Chaichana δήλωσε δημόσια ότι τον ενδιαφέρουν περισσότερο οι ιατρικές διαδικασίες όσων χορηγήθηκαν στον 14ο όροφο, ο αριθμός των ασθενών και η αντιμετώπισή τους έναντι της διερεύνησης προσωπικών ζητημάτων υγείας. Ο Τσαϊτσάνα είπε ότι η κύρια εστίαση είναι τα ίσα δικαιώματα σε όλους τους κρατούμενους και η ίση μεταχείριση και να διασφαλιστεί ότι κανένας κρατούμενος, ανεξάρτητα από το πόσο διάσημος ή εύπορος είναι, δεν είχε ειδικά προνόμια.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.