Συνεχίζεται η διαμάχη για το Thaksin Still in a Hospital εναντίον μιας φυλακής της Ταϊλάνδης

Εθνικός-

Στις 3 Ιανουαρίου 2024, ο κ. Somchai Srisutthiyakorn, πρώην εκλογικός επίτροπος, δημοσίευσε στο Facebook την υπόθεση του κ. Thaksin Shinawatra σχετικά με τη λήψη ιατρικής περίθαλψης στο Γενικό Νοσοκομείο της Αστυνομίας και την υποτιθέμενη αδιάκριτη μεταχείριση των κρατουμένων.

Οι αξιωματούχοι του Ταϊλανδικού Τμήματος Σωφρονιστικών Υπηρεσιών έδωσαν επίσημη δήλωση σχετικά με την υπόθεση στις 6 Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας ότι σε υποθέσεις που αφορούν θεραπεία άνω των 120 ημερών και βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία, αυτές οι ενέργειες είναι σύμφωνα με τις τυπικές κατευθυντήριες γραμμές διακυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Οι διαδικασίες πρέπει να εκτελούνται σύμφωνα με νόμους, κανονισμούς και διαδικασίες εργασίας με αυστηρή τήρηση, λαμβάνοντας υπόψη τα δικαιώματα ελευθερίας καθώς και τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπε το Ταϊλανδικό Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών.
Επομένως, απαιτείται χρόνος για να εξεταστούν προσεκτικά οι εκτενείς πληροφορίες για τη λήψη αποφάσεων, αποτρέποντας την πρόκληση βλάβης στην κυβέρνηση, ενώ παράλληλα δίνεται προτεραιότητα στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς.
Σχετικά με την απελευθέρωση κρατουμένων για εξωτερική ιατρική περίθαλψη, το Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων της Ταϊλάνδης έχει προχωρήσει σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις, σύμφωνα με αυτούς.

Παρόλο που οι κρατούμενοι λαμβάνουν περίθαλψη εκτός του περιορισμού, πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες και τους κανονισμούς του Τμήματος Διορθώσεων, όπως και άλλοι κρατούμενοι, είπαν αξιωματούχοι.
Οποιεσδήποτε ενέργειες γίνονται πρέπει να εγκρίνονται από τους υπαλλήλους και δεν εξαιρούνται από κανένα προνόμιο. Ως εκ τούτου, η συμπεριφορά των κρατουμένων που λαμβάνουν θεραπεία σε εξωτερικά νοσοκομεία δεν διαφέρει από τον περιορισμό εντός της φυλακής, ισχυρίστηκαν αξιωματούχοι.

Οι ακτιβιστές συνεχίζουν να πιέζουν το Ταϊλανδικό Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων να τους επιτρέψει να επισκεφθούν τον Τακσίν και να καθορίσουν ανεξάρτητα εάν οι ιατρικές του συνθήκες θα τον εμπόδιζαν να βρίσκεται σε μια κανονική φυλακή και επίσης να καθορίσουν εάν έχει ειδικά προνόμια στο νοσοκομείο. Εν τω μεταξύ, το Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων συνέχισε να αρνείται, λέγοντας ότι αυτή η ενέργεια θα παραβίαζε το δικαίωμα ενός ιατρικού ασθενούς στην ιδιωτική ζωή και θα παραβίαζε τις συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικά με τη συμπεριφορά όσων έχουν προβλήματα υγείας.

Οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι ενώ κατανοούν την ανησυχία σχετικά με το ιατρικό απόρρητο, αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά τη δικαιοσύνη και την ισότητα για όλους τους κρατούμενους και τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης και της διαφάνειας στο σύστημα δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης, διασφαλίζοντας ότι κανένας κρατούμενος, ανεξάρτητα από το πόσο πλούσιος ή συνδεδεμένος είναι, δεν θα έχει κάτι ιδιαίτερο. προνόμια ή δικαιώματα. Οι ακτιβιστές είπαν ότι δεν θα χρειαζόταν να δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες σχετικά με οποιεσδήποτε ιατρικές παθήσεις, μόνο για ανεξάρτητους τρίτους να επισκέπτονται ιδιωτικά και να εξετάζουν με διαφάνεια τους ισχυρισμούς του Ταϊλανδικού Τμήματος Σωφρονιστικών Υπηρεσιών λέγοντας ότι δεν υπάρχει ευνοιοκρατία και επαληθεύοντας ότι ο Τακσίν είναι πραγματικά άρρωστος. Συνεχίζουν να πιέζουν να επισκεφθούν το Τακσίν στο εγγύς μέλλον σε ένα πιθανό μείζον πολιτικό ζήτημα.

Εγγραφειτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.