Σεισμός 7.6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία προκάλεσε προειδοποιήσεις για τσουνάμι στη Νότια Κορέα, τη Ρωσία. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης παρακολουθεί την κατάσταση για τους Ταϊλανδούς πολίτες

εθνικός-

Την 1η Ιανουαρίου 2024, ο κ. Chai Watcharong, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια μια καταστροφή σεισμό μεγέθους 7.6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ιαπωνία στις 4:16 μ.μ. (τοπική ώρα Ιαπωνίας) την 1η Ιανουαρίου.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στην κεντρική Ιαπωνία, 526 χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο, προκαλώντας τσουνάμι 45 εκατοστών στα ανατολικά της Νότιας Κορέας.

Οι μετεωρολογικοί αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δήλωσαν δημόσια ότι μετά το πρώτο κύμα του τσουνάμι, υπήρχε πιθανότητα ένα νέο κύμα σε 24 ώρες. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας προειδοποίησαν τους ανθρώπους στο Gangwon να είναι προσεκτικοί και να εκκενώσουν σε ψηλά σημεία.

ΦΩΤΟ: Kyodo News μέσω AP

Ωστόσο, το νησί Σαχαλίνη στη ρωσική Άπω Ανατολή και η πόλη του Ειρηνικού Βλαδιβοστόκ εξέδωσαν επίσης προειδοποίηση για τσουνάμι, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin εξέδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και να προετοιμάσουν σχέδια προφύλαξης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για τους Ταϊλανδούς στην Ιαπωνία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Οι Ταϊλανδοί που ζουν στην Ιαπωνία θα πρέπει να παρακολουθούν την κατάσταση με προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδονται από την ιαπωνική κυβέρνηση. Η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στην Ιαπωνία είναι έτοιμη να βοηθήσει τους Ταϊλανδούς 24 ώρες την ημέρα, παρατήρησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί στην Ταϊλάνδη σχετικά με την καταστροφή του σεισμού στην Ιαπωνία.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.