Η Ταϊλάνδη πρόκειται να υποδεχτεί τις εννέα νέες αεροπορικές εταιρείες το 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

(NNT) – Η κυβέρνηση στοχεύει στην προσέλκυση 40 εκατομμυρίων ξένων τουριστών το 2024, έναντι 27 εκατομμυρίων το 2023, ενισχυμένη από την έναρξη λειτουργίας εννέα νέων αεροπορικών εταιρειών. Αυτός ο στόχος έρχεται καθώς η τουριστική βιομηχανία της χώρας δείχνει σημάδια ανάκαμψης από την πανδημία COVID-19, υποβοηθούμενη από τους χαλαρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και το άνοιγμα των διεθνών συνόρων.

Οι νέες αεροπορικές εταιρείες που πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους είναι η Asian Aerospace Service, η Siam Seaplane, η Really Cool Air, η Avanti Air Sarter, η Landarch Airlines, η Bangkok Helicopter Services, η Pattaya Airways, η Asia Atlantic Airlines και η P80 Air. Ενώ ορισμένες θα επικεντρωθούν σε περιφερειακές και εσωτερικές πτήσεις, άλλες αναμένεται να προσθέσουν χωρητικότητα στην αεροπορική αγορά της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένων πιθανών διεθνών δρομολογίων.

Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση, η οποία αναμένει ότι θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη. Το 2023, τα αεροδρόμια της Ταϊλάνδης είχαν περίπου 100 εκατομμύρια επιβάτες και η Airports of Thailand Plc (AOT) προβλέπει περαιτέρω αύξηση σε 130 εκατομμύρια επιβάτες το οικονομικό έτος 2024. Αυτή η πρόβλεψη υποδηλώνει επιστροφή στα επίπεδα επιβατών σχεδόν πριν από την πανδημία που σημειώθηκαν το 2019.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT) προβλέπει επίσης μια αναζωπύρωση της αεροπορικής βιομηχανίας το 2024, ευθυγραμμιζόμενη με τις γενικές προσδοκίες για ανάκαμψη σε συνθήκες σχεδόν προ του COVID. Αυτή η εξέλιξη είναι έτοιμη να συμβάλει σημαντικά στον τουριστικό και οικονομικό τομέα της Ταϊλάνδης το επόμενο έτος.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.