Το Τσιάνγκ Μάι εγκαινιάζει νέα λεωφορειακή γραμμή για ενισχυμένες δημόσιες συγκοινωνίες και βιώσιμο τουρισμό

Τσιάνγκ Μάι-

Στις 29 Δεκεμβρίου 2023, ο κ. Thotsapon Puanudom, Αναπληρωτής Κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Μάι, εγκαινίασε επίσημα μια νέα γραμμή λεωφορείων στο Τσιάνγκ Μάι από την Regional Transit Corporation (RTC) Co Ltd., για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των δημόσιων συγκοινωνιών του Τσιάνγκ Μάι.

Η νέα γραμμή λεωφορείων με αριθμό 24 ξεκινά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Chiang Mai και έχει στάσεις σε γνωστούς τουριστικούς προορισμούς όπως το One Nimman, το Chang Phueak Gate, το Tha Phae Gate, το Flower Market, το Chiang Mai Gate και το Central Chiang Mai Airport.

Τα δρομολόγια λεωφορείων είναι διαθέσιμα από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ. με ναύλους μεταφοράς 30 μπατ για Ταϊλανδούς και αλλοδαπούς και 20 μπατ για φοιτητές σε όλη τη γραμμή.

Ο Thotsapon δήλωσε δημόσια ότι οι αξιωματούχοι της επαρχίας Τσιάνγκ Μάι έχουν μια πολιτική να συνδέουν τα δίκτυα δημόσιων μεταφορών σε σημαντικούς προορισμούς για να διευκολύνουν τους ντόπιους και τους ξένους τουρίστες.

Το RTC επένδυσε και υποστήριξε την εκστρατεία του δικτύου δημόσιων μεταφορών για την ανακούφιση των προβλημάτων κυκλοφοριακής συμφόρησης, τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την ελαχιστοποίηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το διοξείδιο του άνθρακα και τα λεπτά σωματίδια σκόνης όπως το PM 2.5 στο Τσιάνγκ Μάι, δήλωσε ο Thotsapon.

Ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας συνεργάστηκαν για να ξεκινήσουν πολιτικές προώθησης του τουρισμού και να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες όπως η καθαρή ενέργεια και οι μέθοδοι πληρωμής χωρίς μετρητά για τις δημόσιες συγκοινωνίες. Θα ενισχύσει επίσης την πολιτική έξυπνων πόλεων που μειώνει την ποσότητα αερίων θερμοκηπίου και στο Τσιάνγκ Μάι, παρατήρησε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Μάι.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.