Η διαμάχη για την αφαίρεση του αγάλματος του Khru Kai Kaeo οδηγεί σε νομικές διαδικασίες στην Μπανγκόκ

Μπανγκόκ -

Στις 8:00 π.μ., στις 28 Δεκεμβρίου 2023, ο κ. Pairot Thungthong, ιδιοκτήτης του Night Bazaar Hotel, Chatuchak, Bangkok, πραγματοποίησε μια θρησκευτική τελετή για να αφαιρέσει ένα αμφιλεγόμενο άγαλμα, το Khru Kai Kaeo, από την περιοχή.

Διαβάστε για το αμφιλεγόμενο άγαλμα όπου οι Βουδιστές αντιτάχθηκαν στην εγκατάσταση στην καρδιά της Μπανγκόκ.

Ωστόσο, ο κ. Thepparit Pansuk, διευθύνων σύμβουλος της Khru Kai Kaeo Co. Ltd., αντιτάχθηκε στη λήψη απόφασης από τον Pairot και συνάντησε τον δικηγόρο του ξενοδοχείου Night Bazaar.

Ο κ. Chalong Chanhom, ο δικηγόρος, υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το αμφιλεγόμενο άγαλμα καθώς η περιοχή του Κρατικού Σιδηροδρόμου της Ταϊλάνδης δεν μπορεί να επιτρέψει την υπεκμίσθωση. Το άγαλμα διατάχθηκε να αφαιρεθεί εντός 30 ημερών μετά τη λήψη ειδοποίησης από τους αξιωματούχους των κρατικών σιδηροδρόμων της Ταϊλάνδης.

Ο τομέας των ξενοδοχείων Night Bazaar έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο 1.3 εκατομμυρίων μπατ για να συνεχίσει τη σύμβαση μίσθωσης της περιοχής, δήλωσε ο Chalong.

Υπήρξε επίσης άφθονη συζήτηση στο διαδίκτυο, σημειώνει το TPN Media, σχετικά με το σύνταγμα της Ταϊλάνδης που παραχωρεί την ελευθερία της θρησκείας και εάν η αφαίρεση του αγάλματος, οδηγούμενη κυρίως από βουδιστές θρησκευτικούς ακτιβιστές, θα μπορούσε να αποτελεί παραβίαση αυτού. Θρησκευτικοί ακτιβιστές, ωστόσο, έχουν επισημάνει τους νομικούς κανόνες υπομίσθωσης για την απομάκρυνση και ισχυρίζονται ότι δεν έχει θρησκευτικά κίνητρα, κάτι που αμφισβητήθηκε από κάποιους άλλους στο Διαδίκτυο.

Μετά από διαπραγματεύσεις για περισσότερα από 30 λεπτά, τα δύο μέρη συμφώνησαν να διευθετηθούν περαιτέρω σε δικαστικές διαδικασίες καθώς ο Thepparit φέρεται να διεκδίκησε το δικαίωμα για σύμβαση ενοικίασης στην περιοχή όπου ήταν εγκατεστημένη ο Khru Kai Kaeo, ανέφεραν τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.