Εβδομήντα τρεις τουρίστες διασώθηκαν μετά από ανατροπή ταχύπλοου στο Σατούν

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ένα τουριστικό ταχύπλοο, «Bandaya 19», ανατράπηκε κοντά στο νησί Bubu, περίπου 3 χλμ. από το νησί Lipe του Satun, την Κυριακή (24 Δεκεμβρίου). Το σκάφος μετέφερε 73 τουρίστες, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και 4 μέλη του πληρώματος.

Η 491η Μοίρα Ειδικού Πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού ανταποκρίθηκε γρήγορα στην έκτακτη ανάγκη, διασώζοντας όλους τους επιβαίνοντες. Η ανατροπή προκλήθηκε από ισχυρά κύματα, που οδήγησαν σε ρήγμα στη γάστρα. Οι επιβάτες, όλοι φορώντας σωσίβια, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλο ταχύπλοο, το «Ploy Siam 559».

Πέντε επιβάτες τραυματίστηκαν από κατάποση θαλασσινού νερού, ένας χρειάστηκε ράμματα και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν ελαφρά. Έλαβαν ιατρική περίθαλψη στο νοσοκομείο Koh Lipe και στη συνέχεια τους επετράπη να επιστρέψουν στα καταλύματα τους.

Το «Bandaya 19» βυθίστηκε λίγο μετά τη διάσωση. Οι αρχές κανόνισαν τη μεταφορά των διασωθέντων επιβατών στο Πουκέτ και το νησί Λάντα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια όλων μετά το περιστατικό.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Παρόμοια περιστατικά πρόσφατα στο νότο και στην Πατάγια:

Περίπου εβδομήντα τουρίστες απομακρύνθηκαν μετά από διαρροή νερού σε ένα νυχτερινό πορθμείο προτού τελικά βυθιστεί κοντά στο νησί Ang Thong.

Ένας αλλοδαπός και ένας Ταϊλανδός εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την ανατροπή ενός καταδυτικού σκάφους στην περιοχή Khuri Buri.

Τέσσερις Ρώσοι και ένας Ταϊλανδός ξεναγός διασώθηκαν μετά την ανατροπή μιας λέμβου στο Mueang Phang Nga.

Ένα καταμαράν που μετέφερε 29 άτομα, στην πλειονότητά τους ξένοι τουρίστες, ανατράπηκε σήμερα το απόγευμα, 23 Δεκεμβρίου 2023, κοντά στην παραλία Dongtan αφού ήρθε από το Koh Larn κοντά στο ηλιοβασίλεμα. Υπήρξαν έξι ελαφροί τραυματισμοί.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.