Ο κλέφτης του ναού στη Σρι Ράτσα αποχωρεί με 200,000 μπατ

Σρι Ράτσα -

Ένας άκαρδος κλέφτης λεηλάτησε την αίθουσα δωρεών του Wat Tapotharam στην περιοχή Sri Racha, βγάζοντας πάνω από 200,000 μπατ σε μετρητά και πολλά βουδιστικά φυλαχτά με χρυσό πλαίσιο.

Τα πλάνα ασφαλείας κατέγραψαν ολόκληρο το περιστατικό, το οποίο εκτυλίχθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2023. Το βίντεο δείχνει τον ύποπτο, ο οποίος ήταν ένα λεπτό και ψηλό άτομο με μακρυμάνικο πουκάμισο, μακρύ παντελόνι και μαύρο καπέλο, να φτάνει με μια μοτοσικλέτα Wave 110i και πάρκινγκ κοντά στην κατοικία του ηγουμένου. Στη συνέχεια προχώρησε σε διάρρηξη της κατοικίας.

Μέσα στην αίθουσα δωρεών, ο κλέφτης στόχευσε ένα τραπέζι εργασίας προτού το σπάσει με δύναμη και πήρε δύο κουμπαράδες, θήκες που περιείχαν μετρητά και μια σειρά από πολύτιμα βουδιστικά φυλαχτά με χρυσό πλαίσιο.

Χωρίς να σταματήσει εκεί, ο κλέφτης βανδάλισε ένα κουτί δωρεών στο ναό, το οποίο προοριζόταν να πληρώσει για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας του ναού. Έσπασε επίσης ένα κουτί που κρατούσε δωρεές για τον ίδιο τον ναό πριν φύγει με τη μοτοσικλέτα του.

Ο ταραγμένος ηγούμενος, Phra Atikan Bangoen Panyawichiro, έδωσε συνέντευξη στο The Pattaya News στις 20 Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι ανέφερε αμέσως το έγκλημα στο αστυνομικό τμήμα της Σρι Ράτσα μετά το συμβάν. Πρόσθεσε ότι ο κλέφτης έκλεψε πάνω από 200,000 μπατ, τα οποία ήταν αφιερωμένα στους λογαριασμούς ρεύματος και νερού του ναού και σε πολλά άλλα έργα.

Ο ηγούμενος παρέδωσε το βίντεο κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης ως αποδεικτικό στοιχείο στην αστυνομία της Σρι Ράτσα, προτρέποντάς τους να συλλάβουν τον ύποπτο το συντομότερο δυνατό, ενώ παράλληλα κάλεσε το κοινό να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα ή το πού βρίσκεται ο υπόπτος.

Έχει πάει στα μέσα ενημέρωσης για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την κλοπή και ελπίζουμε να συλλάβει τον θρασύς εγκληματία το συντομότερο δυνατό.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.