Το TTB Analytics προβλέπει την ιστορική ανάπτυξη του τουρισμού στην Ταϊλάνδη για το 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ο οργανισμός οικονομικών προβλέψεων «TTB Analytics» προβλέπει ότι το 2024, ο εγχώριος τουρισμός στην Ταϊλάνδη θα δημιουργήσει ιστορία για δεύτερη συνεχή χρονιά, με εκτιμώμενο αριθμό τουριστών να φτάνει τις 292.1 εκατομμύρια επισκέψεις.

Ωστόσο, μια βαθύτερη ανάλυση αποκαλύπτει ότι το 2024 μπορεί να αντιπροσωπεύει την κορύφωση, λόγω της δημογραφικής δομής του πληθυσμού που ταξιδεύει —ηλικίες 25-65— που εισέρχεται σε φάση ύφεσης για πρώτη φορά σε περισσότερα από 30 χρόνια.

Αυτό απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό και ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού για την αντιμετώπιση των προκλήσεων. Το εν εξελίξει έργο «Unseen Thailand», το οποίο προωθεί λιγότερο γνωστούς προορισμούς, αντιμετωπίζει ένα κρίσιμο ερώτημα: εάν αυτά τα μέρη που επισκέπτονται τώρα μπορούν να διατηρήσουν την ελκυστικότητά τους και να ενθαρρύνουν την «Πρόθεση επανεπίσκεψης».

Για να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη στον ταϊλανδικό τουρισμό, η TTB Analytics προτείνει διάφορες στρατηγικές. Μια προσέγγιση είναι η σύνδεση των φυσικών αξιοθέατων για την ενίσχυση και την αναβάθμιση των υπαρχόντων. Πρότεινε τη δημιουργία διασυνδεδεμένων ταξιδιωτικών εμπειριών σε κοντινές περιοχές με βάση γεωγραφικούς, ιστορικούς ή πολιτιστικούς δεσμούς, δημιουργώντας έτσι συναρπαστικές ταξιδιωτικές αφηγήσεις για να αφήσουν μια μόνιμη εντύπωση.

Ο οργανισμός προτείνει επίσης την προώθηση της «Πολιτιστικής Έλξης» αναδεικνύοντας καλλιτεχνικά έργα που αντικατοπτρίζουν τους διαφορετικούς τρόπους ζωής διαφορετικών κοινοτήτων, που απεικονίζονται μέσω του υλικού πολιτισμού και προωθούνται από πνευματικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις.

Τέλος, το TTB Analytics συμβουλεύει την ενσωμάτωση άλλων στόχων στον τουρισμό, καθώς τα περισσότερα ταξίδια γίνονται για αναψυχή, γεγονός που μπορεί να περιορίσει την πιθανότητα επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Επομένως, ο συνδυασμός του τουρισμού με άλλα ειδικά ενδιαφέροντα, όπως ο επιτυχημένος ιατρικός τουρισμός της Ταϊλάνδης, θα μπορούσε να διευρύνει την ελκυστικότητα και να αυξήσει το διαρκές ενδιαφέρον για τον τουρισμό.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.