Ταϊλανδέζικη Γάτα και Ψάρι Rice Paddy Art βρίσκεται στο επίκεντρο της Μπιενάλε της Ταϊλάνδης Chiang Rai 2023 στις 30 Δεκεμβρίου

ΦΩΤΟ: นพ.สมหมาย เอี๋ยวประดิษฐ์

Τσιάνγκ Ράι-

Η ιογενής ταϊλανδέζικη γάτα που αγκαλιάζει μια εικόνα ψαριού στον ορυζώνα, γνωστή και ως τέχνη του ορυζώνα ρυζιού ή τέχνη Tambo, στο Ban Khon Sung, Thoeng, Chiang Rai, θα παρουσιαστεί στην Μπιενάλε της Ταϊλάνδης Chiang Rai 2023 από τις 9 Δεκεμβρίου 2023 έως τον Απρίλιο. 30 του 2024.

Ο κ. Thanpong Jaikham, ο ιδιοκτήτης γης που υποστηρίζει την επίδειξη σύγχρονης τέχνης, δήλωσε δημόσια ότι η τέχνη Tambo χρηματοδοτήθηκε και παρείχε πολύχρωμους σπόρους ρυζιού από το Κέντρο Επιστημών Ρυζιού, στο Πανεπιστήμιο Kasetsart. Η τέχνη Tambo θα είναι επίσημα ανοιχτή στο κοινό στις 30 Δεκεμβρίου 2023, δήλωσε ο Thanpong.

ΦΩΤΟ: นพ.สมหมาย เอี๋ยวประดิษฐ์

Ο ορυζώνα φυτεύτηκε νωρίς στις 15 Οκτωβρίου 2023, σε χωράφι πέντε rai ή 8000 τετραγωνικών μέτρων. Την κρύα εποχή, το ρύζι μεγαλώνει και αλλάζει σε ποικιλία χρωμάτων και η κορύφωση θα είναι στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η τέχνη Tambo ξεκίνησε από την Ιαπωνία και βρίσκεται τόσο στην τέχνη όσο και στην καινοτομία. Στην Ταϊλάνδη, είναι μια νέα πτυχή της εκτροφής ρυζιού που θα βελτιώσει ενδεχομένως την ποιότητα της ζωής των αγροτών αναπτύσσοντας νέες ποικιλίες ρυζιού και σχεδιάζοντας δημιουργικά μοτίβα σε οικόπεδα ρυζιού, παρατήρησε ο Thanpong.

ΦΩΤΟ: นพ.สมหมาย เอี๋ยวประดิษฐ์
ΦΩΤΟ: นพ.สมหมาย เอี๋ยวประดิษฐ์

Στην έκθεση Biennale της Ταϊλάνδης Chiang Rai 2023, υπάρχουν άλλες δημιουργικές τέχνες από 60 καλλιτέχνες από 21 χώρες σε όλο τον κόσμο που θα εκθέσουν τα έργα τους στο Διεθνές Μουσείο Τέχνης Chiangrai και σε άλλες περιοχές του Chiang Rai όπως Mueang, Chiang Saen, Mae Lao, και Phan.

Για περισσότερες λεπτομέρειες έκθεση σύγχρονης τέχνης TBC2023 και το Facebook: Μπιενάλε Ταϊλάνδης, Chaing Rai 2023.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.