Πάνω από 100 τουρίστες φέρεται να εξαπατήθηκαν για απάτη με διαβατήρια, ο πράκτορας στην Πατάγια αντιμετωπίζει νομική αγωγή

Πατάγια -

Πάνω από 100 ξένοι τουρίστες στην Πατάγια φέρεται να εξαπατήθηκαν από έναν πράκτορα έκδοσης βίζας που υποσχέθηκε να χειριστεί τις επεκτάσεις διαβατηρίων τους. Ωστόσο, ο πράκτορας φέρεται να κράτησε τα διαβατήρια πολύ παλαιότερες από συμφωνημένες ημερομηνίες, χωρίς να επεξεργαστεί τις επεκτάσεις, με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους τουρίστες να παραμείνουν στην Ταϊλάνδη και να κρατήσουν χρήματα που πληρώθηκαν από τους τουρίστες.

Για την αναφορά βίντεο αυτής της ιστορίας στο κανάλι μας στο YouTube, πατήστε ή κάντε κλικ εδώ.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2023, όταν μια ομάδα 30 τουριστών, συνοδευόμενη από την εκπρόσωπό τους κα Chanidapa Thosakul (36), έθεσαν υπό κράτηση την κα Supawadee, το επώνυμό της οποίας δεν ήταν σε εξέλιξη εν αναμονή της έρευνας (33). στο αστυνομικό τμήμα της Πατάγια.

Η κ. Chanidapa αποκάλυψε ότι οι 30 τουρίστες φέρεται να παρασύρθηκαν από την υπόσχεση της κυρίας Supawadee να ασχοληθεί με τις επεκτάσεις διαβατηρίων τους με το Royal Thai Immigration. Οι τουρίστες πλήρωσαν περίπου 32,000 μπατ ο καθένας για τις υπηρεσίες της κας Supawadee. Ωστόσο, οι τουρίστες ισχυρίστηκαν ότι η κα Supawadee πήρε τα διαβατήριά τους και δεν επέστρεψε ποτέ τα έγγραφα, ούτε επεξεργάστηκε τις επεκτάσεις τους, οι οποίες ήταν για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως για εκπαιδευτικές βίζες.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι πάνω από 100 τουρίστες από περισσότερες από 10 χώρες φέρεται να επλήγησαν, ενώ σε ορισμένους φέρεται να κατασχέθηκαν τα διαβατήριά τους από την κα Supawadee πολύ πέρα ​​από την εξουσιοδοτημένη παραμονή τους 30-90 ημερών στην Ταϊλάνδη. Αυτό ανάγκασε αρκετούς τουρίστες να αντιμετωπίσουν νομικές ενέργειες και πιθανή απέλαση, είπε η κ. Chanidapa.

Αποφασισμένα να ανακτήσουν τα διαβατήριά τους και να λογοδοτήσουν τον ύποπτο, τα θιγόμενα άτομα με επικεφαλής την κα Chanidapa αντιμετώπισαν την κα Supawadee για να διαπραγματευτούν την επιστροφή των εγγράφων τους.

Αργότερα ειδοποίησαν την αστυνομία της Πατάγια να έρθει και να συλλάβει τον ύποπτο, οδηγώντας στην ανακάλυψη ότι η κα Supawadee φέρεται να κρατούσε πάνω από 40 διαβατήρια των ξένων τουριστών και φέρεται να είχε σχεδιάσει να τα απορρίψει. Ευτυχώς, μέσω περαιτέρω διαπραγματεύσεων, ένας αριθμός διαβατηρίων επιστράφηκε στους τουρίστες.

Παρά τις κατηγορίες, η ύποπτη, η κα Supawadee, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και λέει ότι είναι εντελώς αθώα και ότι εργαζόταν για την επίλυση προβλημάτων διαβατηρίου του τουρίστα. Ωστόσο, η αστυνομία της Πατάγια παραμένει δύσπιστη και συλλέγει ενεργά στοιχεία για να κινήσει νομικά μέτρα εναντίον του πράκτορα.

Η αστυνομία της Pattaya και η Chonburi Immigration συνεργάζονται με τους τουρίστες που επηρεάζονται από τον πράκτορα και τώρα βρίσκονται σε παραμονή για να καταλήξουν σε θετική λύση για τους τουρίστες χωρίς να αντιμετωπίσουν νομική δίωξη ή απέλαση.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι ένα σχολείο ξένων γλωσσών με το οποίο ο εν λόγω πράκτορας είχε συσχετιστεί προηγουμένως κυκλοφόρησε μια δήλωση λέγοντας ότι ο εν λόγω πράκτορας είχε τερματιστεί στις αρχές Νοεμβρίου και ως εκ τούτου δεν φέρουν ευθύνη για τυχόν ζημιές. Το όνομα του σχολείου έχει αποκαλυφθεί καθώς εκκρεμεί αστυνομική έρευνα.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.