Δημοκρατικός βουλευτής εκφράζει ανησυχίες για την ιατρική περίθαλψη του Τακσίν Σιναουάτρα εν μέσω διαμάχης για την κράτηση

Εθνικός-

Στις 11:00 π.μ., στις 14 Δεκεμβρίου 2023, ο κ. Chaichana Dejdecho, Δημοκρατικός βουλευτής, αποκάλυψε δημόσια το συμπέρασμά του μετά από συνεδρίαση της αστυνομικής επιτροπής για τον κ. Thaksin Shinawatra, πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος έχει λάβει εκτεταμένη ιατρική περίθαλψη σε μια αστυνομία νοσοκομείο έναντι του φυλάκισής του με την τρέχουσα ποινή φυλάκισής του.

Ο Τσαϊτσάνα δήλωσε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι η επιτροπή είχε αμφισβητήσει τη διαδικασία κράτησης υπό την αρχή του Τμήματος Σωφρονιστικών Σωμάτων της Ταϊλάνδης πριν μεταφέρει τον Τακσίν στο αστυνομικό νοσοκομείο.

Επιπλέον, οι εν λόγω συζητήσεις αφορούσαν τον προϋπολογισμό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας και τον λόγο για τον οποίο ο Thaksin μεταφέρθηκε στη φυλακή χρησιμοποιώντας ένα μη επίσημο όχημα μεταφοράς κρατουμένων.

AΣύμφωνα με τους κανονισμούς του Τμήματος Σωφρονιστικών Σωμάτων, την πρώτη ημέρα ο κρατούμενος πρέπει να τεθεί σε καραντίνα σε συγκεκριμένο χώρο. Παρά τους κανονισμούς, ο Thaksin μεταφέρθηκε στο αστυνομικό νοσοκομείο τη νύχτα αμέσως μετά την προσγείωση στην Ταϊλάνδη την ίδια μέρα.

Ο Chaichana δήλωσε ότι ο αναπληρωτής διευθυντής διορθωτικών μέτρων εξήγησε ότι οι διορθωτικοί γιατροί δεν συμφώνησαν ιατρικά να στείλουν τον Thaksin στο αστυνομικό νοσοκομείο, ήταν απλώς μια άτυπη συζήτηση μεταξύ των γιατρών εκείνο το βράδυ αλλά φέρεται να ήταν επείγον για άγνωστους λόγους υγείας του Ταξίν.

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων πρέπει να στείλει τον κρατούμενο σε νοσοκομείο υποδοχής υπό τη δικαιοδοσία του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας, το αστυνομικό νοσοκομείο είναι υπό τη δικαιοδοσία της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, είπε ο Chaichana.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν μπορούσαν να δηλώσουν τον λόγο για τον οποίο ο Τακσίν δεν χρειαζόταν να ξυρίσει το κεφάλι του και είχε το προνόμιο να λάβει ιατρική περίθαλψη στον 14ο όροφο του αστυνομικού νοσοκομείου, ενώ άλλοι άρρωστοι κρατούμενοι δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην ίδια θεραπεία, παρατήρησε ο Τσαϊτσάνα.

Μετά το νέο έτος, ο Chaichana και η ομάδα του θα διενεργούσαν έρευνα για να καθορίσουν εάν ο Thaksin έλαβε ιατρική περίθαλψη στο αστυνομικό νοσοκομείο ή όχι. Η κοινωνία της Ταϊλάνδης δεν μπορεί να προχωρήσει εάν υπάρχει ανισότητα και διπλά μέτρα και σταθμά, είπε ο Chaicana.

Η κοινωνία της Ταϊλάνδης ρώτησε επίσης τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin σχετικά με τους νέους προτεινόμενους κανονισμούς από το Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων σχετικά με τον διαχωρισμό της κράτησης. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση οποιουδήποτε κρατούμενου που δεν κινδυνεύει, θα μπορούσε να φιλοξενηθεί σε άλλους χώρους όπως ιδιωτικές κατοικίες και άλλες τοποθεσίες. Ο εν λόγω κρατούμενος πρέπει πρώτα να εκτίσει το 1/3 της ποινής που έλαβε, είπε ο Chaichana.

Οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι οι προτεινόμενοι κανονισμοί για τους κρατούμενους χαμηλού κινδύνου που εκτίουν ποινές φυλάκισης στο σπίτι σχεδιάστηκαν με γνώμονα τον Ταξίν.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.