Move Forward Ο βουλευτής Rukchanok Srinork καταδικάστηκε σε 6 χρόνια για προσβολή του βασιλικού ιδρύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αργότερα έλαβε εγγύηση για έφεση

Εθνικός-

Στις 9:30 π.μ., στις 13 Δεκεμβρίου 2023, το Ποινικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης, Ratchadaphisek, Μπανγκόκ, αποφάσισε ότι η κα Rukchanok Srinork, βουλευτής του Move Forward, ήταν ένοχη για προσβολή του βασιλικού ιδρύματος σύμφωνα με το άρθρο 112 και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση χωρίς λόγος τιμής.

Στην υπόθεση μεταξύ 18 Ιουλίου και 9 Αυγούστου 2021, ο Rukchanok, ο κατηγορούμενος, φάνηκε να προσβάλλει και να δηλώσει κακία προς τη Βασιλική του Μεγαλειότητα, τον βασιλιά Rama X, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, ανέφερε το δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος δημοσίευσε λεζάντες σχετικά με την κατανομή του εμβολίου για τον COVID-19 μαζί με μια φωτογραφία της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας του Βασιλιά, δήλωσε το δικαστήριο. Ωστόσο, ο Rukchanok αρνήθηκε τον ισχυρισμό.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο Rukchanok, ο κ. Pita Limjaroenrat, πρώην ηγέτης του Κόμματος Move Forward, και ο κ. Chaithawat Tulathon, ο σημερινός αρχηγός του Move Forward Party, προσχώρησαν στο Ποινικό Δικαστήριο στο Ratchadaphisek της Μπανγκόκ, για να ακούσουν την ετυμηγορία.

Σύμφωνα με την εξέταση του Ποινικού Δικαστηρίου, ο ενάγων είχε ανακριτές και κατέθεσε αληθή σύμφωνα με τα στοιχεία. Επιπλέον, άλλα στοιχεία επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ήταν ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού Χ. Τα στοιχεία του ενάγοντα ήταν αξιόπιστα.

Ωστόσο, η κατηγορούμενη αρνήθηκε τον ισχυρισμό και ισχυρίστηκε ότι δεν διέπραξε αδικήματα. Ο Rukchanok αρνήθηκε να επιτρέψει στους αξιωματούχους να επιθεωρήσουν το τηλέφωνο του κατηγορούμενου για να μάθουν τα γεγονότα σχετικά με τον ισχυρισμό.

Ο κατηγορούμενος είχε συγκρούσεις με τα στοιχεία και η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ήταν μικρής βαρύτητας και δεν ήταν αξιόπιστη, ισχυρίστηκε το δικαστήριο. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος είχε πράγματι διαπράξει το αδίκημα όπως κατηγορείται σύμφωνα με το άρθρο 112 του Ποινικού Κώδικα, Νόμος περί Εγκλημάτων Υπολογιστών σύμφωνα με το Άρθρο 112.

Ως αποτέλεσμα, ο Rukchanok χρεώθηκε με 2 κατηγορίες με 3 χρόνια φυλάκιση για κάθε κατηγορία, συνολικά 6 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 500,000 μπατ με όρους και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υπερασπίζεται την αλλαγή στην Ταϊλάνδη.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.