Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Τροχαίο τουριστικό λεωφορείο σκοτώνει πάνω από 14 άτομα και άλλα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Sawang Ratch Sattha Thammasathan Bang Sapan Rescue Team

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, έως Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Η 5η Δεκεμβρίου σηματοδοτεί μια ημέρα ιδιαίτερης σημασίας για τον λαό της Ταϊλάνδης – είναι η Ημέρα του Πατέρα, που τιμάται προς τιμήν του αείμνηστου, μεγάλου βασιλιά Bhumibol Adulyadej, του οποίου τα γενέθλια είναι αυτή την ημερομηνία.

Η Ταϊλάνδη ετοιμάζεται να τιμήσει την επέτειο των γενεθλίων του Βασιλιά Bhumibol Adulyadej του Μεγάλου στις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα που γιορτάζεται επίσης ως Εθνική Ημέρα και Ημέρα του Πατέρα.

Ελπίζουμε όλοι να περάσαμε μια ασφαλή και χαρούμενη Ημέρα του Πατέρα.

2. Οι αστυνομικοί του Huai Yang έλαβαν αναφορά ατυχήματος για σύγκρουση λεωφορείου με δέντρα στην άκρη του δρόμου στην οδό Phetkasem, στην περιοχή Thap Sakae, Prachuap Khiri Khan. Υπήρξαν 14 θύματα και πολλοί τραυματίες.

Μηχανικοί αυτοκινήτων, το Υπουργείο Χερσαίων Μεταφορών της Ταϊλάνδης και οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν επιτόπια επιθεώρηση λεωφορείου Μπανγκόκ-Νάθαουι που είχε προσκρούσει στα δέντρα στην άκρη του δρόμου στο Εθνικό Πάρκο Hatwanakorn στο Prachuap Khiri Khan.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 15 στις 10 Δεκεμβρίου 2023.

3. Ο Aon Vacharaesorn Vivacharawongse, ο δεύτερος γιος της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας, Βασιλιά Maha Vajiralongkorn, έφτασε στην Ταϊλάνδη για τη δεύτερη επίσκεψή του το 2023 για την Ημέρα του Πατέρα.

Ο Vacharaesorn Vivacharawongse, ο δεύτερος μεγαλύτερος γιος της Αυτού Βασιλικής Μεγαλειότητας του Βασιλιά της Ταϊλάνδης, επισκέφτηκε τον κήπο Nong Nooch στην περιοχή Pattaya το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Τόσο οι Ταϊλανδοί όσο και οι ξένοι έχουν ανταποκριθεί πολύ θετικά στα social media στην επίσκεψη.

4. Σε εξαιρετικά θλιβερά νέα, ο Kanchana Phattharachoke, Γενικός Διευθυντής του Ταϊλανδικού Τμήματος Πληροφοριών και Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ανακοίνωσε ότι ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Natapanu Nopakun πέθανε ξαφνικά αφού έδινε μάχη με μια άγνωστη ασθένεια ιδιωτικά για αρκετό καιρό.

Το Natapanu ήταν μια πολύτιμη πηγή επικοινωνίας και πληροφοριών για ξένους τουρίστες και παλιούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 στην Ταϊλάνδη. Οι καθημερινές του τέλειες ενημερώσεις στα αγγλικά και η σαφής, συνοπτική και ενσυναίσθητη παροχή πληροφοριών θα λείψουν από πολλούς ξένους. Ήταν τακτικός υποστηρικτής περισσότερων δικαιωμάτων και ισότητας για τους αλλοδαπούς εκπατρισμένους στην Ταϊλάνδη επίσης και η παρουσία του θα λείψει πολύ από την κοινότητα των ξένων εκπατρισμένων στην Ταϊλάνδη.

5. Ο κ. Kowit Phakamas, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Πολιτιστικής Προβολής της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε δημόσια την εγγραφή του Φεστιβάλ Songkran στην Ταϊλάνδη ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας από την UNESCO.

Ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, προήδρευσε στον εορτασμό Songkran για την επίσημη αναγνώριση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO στην πλατεία της πόλης, Δημαρχείο της Μπανγκόκ.

Το Songkran το επόμενο έτος διαμορφώνεται πιθανότατα ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ μέχρι τώρα, αν και ορισμένοι αναγνώστες θα χαρούν να ακούσουν ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ασταμάτητα τριάντα ημέρες παιχνιδιού στο νερό. Αντίθετα, διάφορες πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, θρησκευτικές και άλλες γιορτές θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο του 2024 σε όλες τις επαρχίες της Ταϊλάνδης, σε διαφορετικές ημερομηνίες και ώρες. Οι περίφημες, αλλά κάπως πολωτικές, νερομαχίες θα περιοριστούν στις καθορισμένες «κανονικές ημερομηνίες», για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας 13 Απριλίου-15 Απριλίου.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.