Οι αρχές της Ταϊλάνδης κατάσχεσαν πάνω από 500 μη καταγεγραμμένα πτώματα άγριων ζώων, συνέλαβαν έμπορο άγριας ζωής

Pathum Thani-

Στις 29 Νοεμβρίου 2023, οι Μονάδες Καταστολής Φυσικών Πόρων και Περιβαλλοντικού Εγκλήματος της Ταϊλάνδης (NED) και οι αξιωματούχοι των θαλάσσιων ζώων και της άγριας ζωής των ΗΠΑ συνέλαβαν έναν έμπορο άγριας ζωής και κατέσχεσαν πάνω από 500 τεμάχια μη καταγεγραμμένων πτωμάτων άγριων ζώων στο Mueang, Pathum Thani.

Σύμφωνα με έκθεση αξιωματούχων της NED, τον Ιανουάριο του 2023, δύο ύποπτοι κατείχαν πτώματα ασιατικής χρυσής γάτας στο Lat Phrao της Μπανγκόκ και συνδέονταν με έναν ύποπτο που εμπορευόταν πτώματα άγριας ζωής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αστυνομία διεξήγαγε περαιτέρω έρευνα και εντόπισε έναν ύποπτο που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κύριος Καν, ένας 41χρονος έμπορος άγριας ζωής.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Kan φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν διαχειριστής σε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για περισσότερα από 2 χρόνια πουλώντας πτώματα άγριας ζωής, όπως βασιλική τίγρη, λεοπάρδαλη, μαύρο πάνθηρα και άλλα σπάνια πτώματα τίγρης από άλλες άγνωστες πηγές εμπόρων στο Facebook.

Ο Καν φέρεται να αγόρασε ένα σφάγιο τίγρης για 40,000 έως 50,000 μπατ και στη συνέχεια το πούλησε σε ξεχωριστά κομμάτια σε συλλέκτες, είπε η αστυνομία.

Αρχικά, οι ανακριτές κατέλαβαν τον Kan για περαιτέρω νομική διαδικασία σχετικά με το εμπόριο και την κατοχή προστατευόμενων άγριων ζώων χωρίς άδεια σύμφωνα με το δικαστικό ένταλμα.

Οι αξιωματούχοι του NED σχεδιάζουν επίσης να εντοπίσουν άλλους υπόπτους που εμπλέκονται σε παράνομο εμπόριο άγριας ζωής.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.