Η CAAT αντιμετωπίζει καταγγελίες για επαναπρογραμματισμό πτήσης από τη Nok Air, υποστηρίζει τα δικαιώματα των επιβατών

Εθνικός-

Στις 28 Νοεμβρίου 2023, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης (CAAT) αποκάλυψε δημόσια μια συζήτηση με τη Nok Air κατά τη διάρκεια συναντήσεων στις 13 και 20 Νοεμβρίου, σχετικά με καταγγελίες για συχνό επαναπρογραμματισμό πτήσεων.

Σύμφωνα με μια αναφορά από δημοσιογράφους της Ταϊλάνδης, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου δημοσίευσαν τις κριτικές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη φερόμενη αναδιάταξη των πτήσεων της Nok Air.

Ένας από τους χρήστες του Διαδικτύου παραπονέθηκε ότι η Nok Air φέρεται να επαναπρογραμμάτισε την πτήση του από τις 7:10 μ.μ. σε 11:35 μ.μ., το Πουκέτ (HKT) στο Don Mueang (BKK), ως αποτέλεσμα, ένας άλλος άγνωστος χρήστης του Διαδικτύου έχασε την πτήση του από το BKK στο Τσιάνγκ Μάι ( CNX) από την καθυστέρηση, ανέφεραν τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Κατά συνέπεια, η CAAT έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για καλύτερα σχέδια διαχείρισης πτήσεων καθώς τα επερχόμενα φεστιβάλ για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς είναι τον Δεκέμβριο. Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ταϊλάνδη ενημερώθηκαν να αναζητήσουν εκ των προτέρων συνεργασία με το αεροδρόμιο προορισμού σε περίπτωση καθυστερήσεων πτήσεων, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να αναγνωρίσουν τα προβλήματα και τις οδηγίες από το αεροδρόμιο.

Επιπλέον, σε περίπτωση ακύρωσης ή αλλαγής πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες, για την προστασία των δικαιωμάτων των επιβατών, οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να τους παρέχουν τρόφιμα και ποτά ενώ περιμένουν τις πτήσεις. Η αλλαγή του προγράμματος πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες πρέπει να γίνεται χωρίς πρόσθετες χρεώσεις και οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να προσφέρουν επιστροφή χρημάτων ή να κρατήσουν μαζί τους τον ναύλο για μελλοντικά ταξίδια στην επόμενη πτήση του πελάτη.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.