Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης επιτέθηκαν σε υποτιθέμενο εγκληματικό δίκτυο αξίας 1.3 δισεκατομμυρίων μπατ

Εθνικός-

Στις 29 Νοεμβρίου 2023, αξιωματικοί της Ταϊλανδικής τεχνολογικής καταστολής του εγκλήματος (TCS) πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου για μια επιχείρηση επιδρομής που ονόμασαν «Shutdown One Billion Hybrid Scam» σε μια υποτιθέμενη διεθνική εγκληματική οργάνωση σε 5 τοποθεσίες στη Μπανγκόκ και στο Samut Prakan.

Κατά την πρώτη επιχείρηση, τέσσερις ύποπτοι αναγνωρίστηκαν δημόσια ως ο κ. Ruan Hong Lin, Κινέζος υπήκοος, η κα Zhao Ye, κινεζική υπήκοος, η κα Lawan Thaweeraphiradeepoon, υπήκοος Ταϊλάνδης και η κα Savitri Angkhabut, υπήκοος Ταϊλάνδης.

Συνελήφθησαν σύμφωνα με ένταλμα ποινικού δικαστηρίου της Ταϊλάνδης για φερόμενη συνεργασία σε θέματα διαφθοράς μέσω εισαγωγής ψευδών πληροφοριών σε σύστημα υπολογιστή, φερόμενης συνεργασίας σε συμμετοχή σε διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις και άλλες σχετικές κατηγορίες.

Πολ. Ο υποστράτηγος Jiraphop Phuridej, Διοικητής της Κεντρικής Αστυνομίας Ερευνών, αποκάλυψε δημόσια ότι οι αξιωματικοί της TCS είχαν συλλάβει στο παρελθόν εμπλεκόμενα άτομα που είχαν μεταμφιεστεί σε όμορφα κορίτσια για να εξαπατήσουν φερόμενους ανθρώπους σε παραπλανητικές και δόλιες επενδύσεις σε κρυπτονομίσματαs.

Η Κεντρική Ανακριτική Αστυνομία διεξήγαγε περαιτέρω έρευνα και ανακάλυψε ότι η ομάδα φέρεται να εργαζόταν σε ένα μεγάλο δίκτυο ως εγκληματική οργάνωση πριν ξεκινήσει μια επιχείρηση επιδρομής και συλλάβει 9 άτομα, τόσο ταϊλανδούς όσο και κινέζους υπηκόους. Αναφέρθηκε ότι η αστυνομία κατέσχεσε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο μπατ περιουσιακών στοιχείων.

Πολ. Ο υποστράτηγος Atip Phongsiwapai, διοικητής του Τμήματος Καταστολής του Τεχνολογικού Εγκλήματος, δήλωσε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι μετά την πρώτη επιχείρηση, η αστυνομία εντόπισε χρηματικές συναλλαγές και ανακάλυψε ότι η ομάδα είχε αγοράσει ακίνητα και πολυτελείς χώρους ψυχαγωγίας αξίας 200 εκατ. μπατ με κεφάλαια που αποκτήθηκαν από εικαζόμενες δόλιες δραστηριότητες. Τα ονόματα των χώρων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα στον ταϊλανδικό Τύπο.


Σύμφωνα με μια αναφορά από αξιωματικούς της TCS, η αστυνομία μπόρεσε να συλλάβει περισσότερα άτομα που εμπλέκονταν στο φερόμενο δίκτυο απάτης, ένα από αυτά φέρεται να ήταν ένα διάσημο μοντέλο από την Ταϊλάνδη.

Το όνομα του μοντέλου, ωστόσο, αποκρύφτηκε αυτή τη στιγμή από την TCS.
Αρχικά, οι ύποπτοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν την αθωότητά τους πριν οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω νόμιμη επεξεργασία, είπε ο Πολ. Ταγματάρχης Ατίπ.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.