Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ταϊλάνδης προτείνει την απελευθέρωση της νομοθεσίας για τον κινηματογράφο και τα παιχνίδια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Πολιτισμού ολοκλήρωσε ένα προσχέδιο για το νέο νομοσχέδιο για τις ταινίες και τα παιχνίδια, που έχει σχεδιαστεί για να μεταμορφώσει την κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας μεταθέτοντας τη δύναμη της λογοκρισίας από την κυβέρνηση στους παραγωγούς. Ο υπουργός Πολιτισμού Σερμσάκ Πονγκπάνιτ είπε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει να αντικαταστήσει το υπάρχον κυβερνητικό συμβούλιο λογοκρισίας με ένα αυτοδιοικητικό συμβούλιο για ταινίες και παιχνίδια.

Ο Sermsak διευκρίνισε ότι η κίνηση είναι μέρος της προσπάθειας της Ταϊλάνδης να μειώσει τον κρατικό έλεγχο στο δημιουργικό περιεχόμενο, προωθώντας την αυτορρύθμιση στις βιομηχανίες ταινιών και τυχερών παιχνιδιών. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση των παραγωγών, στην ενθάρρυνση ενός πιο φιλελεύθερου περιβάλλοντος για την καλλιτεχνική έκφραση και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Βασικό χαρακτηριστικό της νέας νομοθεσίας είναι η εστίαση στην προστασία του νεότερου κοινού, με διατάξεις που διασφαλίζουν ότι το περιεχόμενο είναι κατάλληλο για την ηλικία και ότι παράγεται με υπευθυνότητα. Το νομοσχέδιο προτείνει οι παραγωγοί να υιοθετήσουν ένα αυτορυθμιζόμενο σύστημα αξιολόγησης, καθιστώντας τους πιο υπόλογους στα κοινωνικά πρότυπα, ιδίως όσον αφορά το περιεχόμενο για παιδιά και νέους.

Το νομοσχέδιο προτείνει επίσης τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την υποστήριξη ταλέντων της βιομηχανίας ταινιών και παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων σκηνοθετών και προγραμματιστών παιχνιδιών. Το υπουργείο εξετάζει επί του παρόντος το νομοσχέδιο για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει αλληλεπικάλυψη με το νομοσχέδιο του Οργανισμού Δημιουργικού Περιεχομένου της Ταϊλάνδης (THACCA), ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την προώθηση της ήπιας ισχύος της Ταϊλάνδης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.