Ταϊλανδο-κινεζική συνάντηση εξετάζει τον αρνητικό αντίκτυπο της ταινίας στον τουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (NNT) – Ταϊλανδοί και Κινέζοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν πρόσφατα για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες που προκύπτουν από μια κινεζική ταινία που απεικόνιζε αρνητικά την Ταϊλάνδη, προκαλώντας ανησυχία στους Κινέζους τουρίστες.

Ο υπουργός που συνδέεται με το γραφείο του Πρωθυπουργού Puangpet Chunlaiad ενημέρωσε τον Κινέζο πρεσβευτή Han Zhiqiang κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι η ταινία με τίτλο «No More Bets» απεικόνιζε λανθασμένα την Ταϊλάνδη με παράνομες δραστηριότητες, όπως εμπορία ανθρώπων, εμπόριο οργάνων, απάτες τηλεφωνικών κέντρων και συμμορίες εκβιασμών, που δυνητικά επηρεάζουν Οι αντιλήψεις των Κινέζων τουριστών για την ασφάλεια.

Ο υπουργός Puangpet διευκρίνισε ότι η ταινία δεν γυρίστηκε στην Ταϊλάνδη, αλλά παρουσίαζε την ταϊλανδική γλώσσα σε ορισμένες σκηνές, κάτι που οδήγησε σε παρεξηγήσεις στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Στόχος της συνάντησης ήταν να καθησυχάσει τους Κινέζους πολίτες για την ανακρίβεια της ταινίας και να τονίσει τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας της Ταϊλάνδης για τους τουρίστες.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τόνισε επίσης τη σημασία της στενής επικοινωνίας με την Κίνα και συζήτησε τη συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της Ταϊλάνδης και του China Media Group (CMG) για την πρόληψη της παραπληροφόρησης και την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο Πρέσβης Han Zhiqiang απάντησε θετικά, διαβεβαιώνοντας ότι η Ταϊλάνδη παραμένει δημοφιλής προορισμός για τους Κινέζους τουρίστες και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό το περιστατικό δεν θα επηρεάσει την εμπιστοσύνη τους. Τόνισε επίσης το επερχόμενο φεστιβάλ κινεζικής Πρωτοχρονιάς ως ευκαιρία για την ενίσχυση των ταξιδιωτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.