Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης απευθύνεται σε Κινέζους τουρίστες που πέφτουν κατακόρυφα εν μέσω απαλλαγής από την έκδοση βίζας

Εθνικός-

Στις 12:00 μ.μ., στις 25 Νοεμβρίου 2023, ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης την τρέχουσα κατάσταση στον τουρισμό την περασμένη εβδομάδα μετά τη δρομολόγηση της πολιτικής απαλλαγής από τη βίζα.

Συγκεκριμένα, οι Κινέζοι τουρίστες φέρεται να επισκέπτονταν την Ταϊλάνδη κατά μέσο όρο δέκα χιλιάδες άτομα την ημέρα, κάτι που ήταν εκπληκτικά χαμηλό παρά την τρέχουσα πολιτική δωρεάν βίζα.

Ταϊλανδοί δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Πρωθυπουργό εάν κάποιοι αλλοδαποί μπορεί να εκμεταλλεύονται την απαλλαγή από τη βίζα για να εργαστούν παράνομα στην Ταϊλάνδη και εάν υπάρχουν πιθανά ζητήματα ασφάλειας με πιθανούς ξένους εγκληματίες που έρχονται στην Ταϊλάνδη. Ο Srettha φέρεται να απάντησε ότι εάν οι αρχές της Ταϊλάνδης τους βρουν ένοχους, οι αξιωματικοί μετανάστευσης και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι θα κινηθούν νομικά εναντίον τους. Δεν έχει σημασία αν έχουν δωρεάν βίζα ή όχι, είπε η Srettha.

Επιπλέον, οι Ταϊλανδοί δημοσιογράφοι ρώτησαν εάν οι ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι Κινέζοι τουρίστες που υποτίθεται ότι απήχθησαν και αναγκάστηκαν να εργαστούν σε τηλεφωνικά κέντρα, ήταν ένα σημαντικό ζήτημα στο γιατί ορισμένοι Κινέζοι τουρίστες φοβούνται να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη. Ο Srettha φέρεται να αποκάλυψε ότι οι ψευδείς ειδήσεις ήταν ένας από τους πολλούς παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρκετούς Κινέζους τουρίστες.

Εν τω μεταξύ, η κινεζική κυβέρνηση έχει τονώσει τον τουρισμό στο εσωτερικό και υπάρχουν άλλες οικονομικές κρίσεις που προκάλεσαν μείωση του αριθμού των Κινέζων τουριστών, όπως οι ναύλοι μεταφοράς.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επιδιώκει αυτούς τους τουρίστες να παραμείνουν περισσότερο στην Ταϊλάνδη λόγω της πολιτικής της δωρεάν βίζα, όχι μόνο για να επισκέπτονται δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μπανγκόκ, το Πουκέτ, η Πατάγια ή το Τσιάνγκ Μάι αλλά και σε δευτερεύουσες πόλεις, δήλωσε ο Thai Prime. Υπουργός.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.