Προσωρινή απαγόρευση της οπλοφορίας σε δημόσιους χώρους για ένα έτος που προτείνει ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης

Εθνικός-

Στις 22 Νοεμβρίου 2023, η κ. Traisulee Traisanakul, Γραμματέας του Υπουργού Εσωτερικών, αποκάλυψε δημόσια ότι ακόμη και ανήλικοι ή άτομα που έχουν κακόβουλες προθέσεις μπορούν εύκολα να αγοράσουν πυροβόλα όπλα ή λευκά όπλα σήμερα.

«Μερικοί άνθρωποι μπορεί να φέρουν νόμιμα ή παράνομα πυροβόλα όπλα σε δημόσιους χώρους όπου σκοπεύουν να διαπράξουν ένα έγκλημα. Μια τέτοια ενέργεια θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και την τάξη της κοινωνίας, της οικονομίας, του τουρισμού και της εικόνας της χώρας», δήλωσε ο Traisulee.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης προβλέπει ότι τέτοιες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω αναστάτωση στην κοινωνία. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με εντολή του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, ο κ. Anutin Charnvirakul, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, συνέταξε προσωρινή απαγόρευση της οπλοφορίας σε δημόσιους χώρους για ένα έτος.

Τα πυροβόλα όπλα περιλαμβάνουν πυρομαχικά, εκρηκτικά, πυροτεχνήματα και άλλες απομιμήσεις πυροβόλων όπλων σε δημόσιους χώρους.
Το προσχέδιο βρίσκεται στη διαδικασία υποβολής στον κ. Srettha Thavisin, Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, πριν δημοσιευθεί στη Βασιλική Εφημερίδα.

Ωστόσο, η εντολή δεν θα ισχύει για αστυνομικούς, στρατιωτικό προσωπικό ή άτομα εξουσιοδοτημένα να φέρουν πυροβόλα όπλα σε υπηρεσία σε δημόσιους χώρους, όπως κυβερνητικούς αξιωματούχους, άτομα που βοηθούν την κυβέρνηση και έχουν λόγους να χρησιμοποιούν όπλα σύμφωνα με το νόμο.

Διαβάστε για την προηγούμενη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών για την ενίσχυση του ελέγχου των πυροβόλων όπλων.

Εγγραφειτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.