Το πρώτο επίσημο κινεζικό εμπορευματικό τρένο μέσω του Λάος φτάνει στην Ταϊλάνδη, ιστορικό ορόσημο στις διασυνοριακές σιδηροδρομικές μεταφορές

Εθνικός-

Στις 10:00 π.μ., στις 17 Νοεμβρίου 2023, η κινεζική κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας της Ταϊλάνδης απελευθέρωσαν από κοινού ένα κινεζικό εμπορευματικό τρένο με 35 εμπορευματοκιβώτια.

Ο τελικός προορισμός του εμπορευματικού τρένου είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός Map Ta Phut στο Rayong της Ταϊλάνδης. Το εμπορευματικό τρένο θα ταξιδέψει μέσω του Λάος και της Ταϊλάνδης πριν κατευθυνθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό Map Ta Phut, χρόνος ταξιδιού περίπου 3-4 ημέρες.

Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή της πρώτης επίσημης σιδηροδρομικής μεταφοράς εμπορευμάτων από την Κίνα στην Ταϊλάνδη μέσω του Λάος.
Εντός του Δεκεμβρίου 2023, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα μεταφέρει περαιτέρω διάφορα γεωργικά προϊόντα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Τσενγκντού, στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Ρωσία, η Πολωνία, το Βέλγιο και η Γερμανία.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.