Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης αντιμετωπίζει την κρίση της Thai Airways και την έλλειψη απευθείας πτήσεων προς τις ΗΠΑ

Εθνικός-

Στις 5:00 (τοπική ώρα Σαν Φρανσίσκο), στις 17 Νοεμβρίου 2023, ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, πραγματοποίησε συνάντηση με την κοινότητα της Ταϊλάνδης στις ΗΠΑ. Το θέμα είχε τεθεί σε μια κρίση της Thai Airways που πάντα δεν είχε κέρδος και ότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από την Ταϊλάνδη προς τις ΗΠΑ.

«Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης υποστηρίζει πάντα τον τουρισμό, όπως οι εξαιρέσεις βίζας σε ορισμένες χώρες, ως έναν από τους συναρπαστικούς προορισμούς που επιδιώκουν να επισκεφτούν πολλοί τουρίστες. Ωστόσο, η κρίση της Thai Airways είναι από καιρό ένα ζήτημα, ειδικά λόγω της πανδημίας του Covid, καθώς η αεροπορική εταιρεία επένδυσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να επιβιώσει», φέρεται να είπε ο Srettha.

Ο Srettha δήλωσε περαιτέρω ότι είναι αδύνατο για το κρατικό επιχειρηματικό σύστημα να επεξεργαστεί και να λειτουργήσει όσο πιο γρήγορα θα ήθελε το κοινό, όπως εργαζόταν σε μια παρόμοια επιχείρηση.
Ο Srettha εξέφρασε την ανησυχία και την αμηχανία του για την κατάσταση της Thai Airways ως μεγάλο θέμα και πάντα συζητούσε το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών.

Ο κ. Chai Eamsiri, Διευθυντής της Thai Airways International, ανέφερε δημόσια τη δήλωση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης ως τον λόγο που ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) βάζει κόκκινη σημαία στην Ταϊλάνδη, για πάνω από μια δεκαετία μετά την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA). ) υποβάθμισε τα αεροπορικά πρότυπα της Ταϊλάνδης από Κατηγορία 1 σε Κατηγορία 2.

«Αυτή τη στιγμή, αυτό παρουσιάζει ένα ζήτημα όπου οι εμπορικές αεροπορικές εταιρείες της Ταϊλάνδης δεν μπορούν να πετάξουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, για λογαριασμό της κυβέρνησης, μπορούν να εκτελούνται πτήσεις από την Ταϊλάνδη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Chai.

«Για να σηκώσει την κόκκινη σημαία, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έπρεπε να διορθώσει τους κανονισμούς σύμφωνα με τα κριτήρια αναφοράς του ICAO. Επιπλέον, η Thai Airways International πρέπει να υπολογίσει τους αρχικούς προϋπολογισμούς και τις απαιτήσεις καθώς μια πτήση προς τις ΗΠΑ έχει υψηλό κόστος», κατέληξε ο Chai.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.