Το ναυτικό της Ταϊλάνδης συλλαμβάνει φερόμενους Βιετναμέζους ψαράδες για παράνομη αλιεία στον Κόλπο της Ταϊλάνδης

Εθνικός-

Στις 16 Νοεμβρίου 2023, ο ναύαρχος Adung Phan-iam, ο Ανώτατος Διοικητής του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, αφού έλαβε αναφορά από ταϊλανδούς ψαράδες ότι ένα βιετναμέζικο σκάφος παραβίασε παράνομα τον κάτω κόλπο της Ταϊλάνδης.

Πλοία του Ταϊλανδικού πολεμικού ναυτικού εστάλησαν για να περιπολούν την αναφερόμενη περιοχή και συνέλαβαν πέντε φερόμενους Βιετναμέζους ψαράδες προτού τους συνοδεύσουν στη Ναυτική Βάση Songkhla, Mueang, Songkhla.

Ο ναύαρχος Adung δήλωσε στους δημοσιογράφους της Ταϊλάνδης ότι δόθηκε εντολή σε πλοία του Ταϊλανδικού πολεμικού ναυτικού να περιπολούν τακτικά στην περιοχή για να αποτρέψουν τα παράνομα βιετναμέζικα αλιευτικά σκάφη στον Κόλπο της Ταϊλάνδης.

Στο παρελθόν, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ζήτησε από τις αρχές του Βιετνάμ να ειδοποιήσουν τα αλιευτικά σκάφη να μην ψαρεύουν στα ύδατα της Ταϊλάνδης. Από εδώ και στο εξής, το Ταϊλανδικό Ναυτικό θα λάβει προληπτικές ενέργειες για την προστασία των εθνικών θαλάσσιων συμφερόντων του λαού της Ταϊλάνδης χωρίς αποτυχία, είπε ο ναύαρχος Adung.


Σύμφωνα με την αναφορά του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, οι πέντε φερόμενοι Βιετναμέζοι ψαράδες συνοδεύτηκαν στο αστυνομικό τμήμα Songkhla μαζί με το αλιευτικό τους σκάφος για περαιτέρω νομική διαδικασία.

Μέσα στα τελευταία 2 χρόνια, περισσότερα από 26 αλιευτικά σκάφη κατασχέθηκαν και 119 φερόμενοι Βιετναμέζοι ψαράδες συνελήφθησαν στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, η νομική διαδικασία είναι υπό επίβλεψη σχετικά με τη διατήρηση των σχέσεων μεταξύ Ταϊλάνδης και Βιετνάμ χωρίς βία.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.