Σεισμός 6.4 Ρίχτερ έπληξε τη Μιανμάρ, αισθητός στη βόρεια Ταϊλάνδη

Εθνικός-

Στις 08:37 π.μ., στις 17 Νοεμβρίου 2023, σημειώθηκε σεισμός με επίκεντρο τη Μιανμάρ μεγέθους 6.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι δονήσεις έγιναν αισθητές στο Τσιάνγκ Ράι, στο Τσιάνγκ Μάι, στη Λαμπάνγκ, στη Ναν και στην Μπανγκόκ. Η πληγείσα περιοχή βρισκόταν περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μάε Σάι, στο Τσιάνγκ Ράι.

Στην Μπανγκόκ, πολλά ψηλά κτίρια φέρεται να υπέστησαν δόνηση, ιδιαίτερα στο Thung Song Hong, στο Lak Si. Τα γραφεία έτρεμαν, τα έπιπλα ταλαντεύονταν και υπήρχαν αναφορές για ζάλη.

Πλάνα CCTV από το σχολείο Nong Bua στο Mueang Chiang Rai, Chiang Rai, έδειξαν τους μαθητές να αισθάνονται τις δονήσεις. Μέσα σε λίγα λεπτά, το τίναγμα εντάθηκε, με αποτέλεσμα τα θρανία και οι καρέκλες να μετακινηθούν. Όταν οι δονήσεις έφτασαν τα 6.4 Ρίχτερ, όλοι στην αίθουσα έσκυψαν αυτόματα και καλύφθηκαν κάτω από τα θρανία χωρίς καμία προηγούμενη οδηγία, σύμφωνα με τις ετήσιες ασκήσεις αντιμετώπισης σεισμών.

Επιπλέον, το Νοσοκομείο Chiang Rai Prachanukroh ανακάλυψε μια ρωγμή στον σοβά που ένωνε τα νέα και τα παλιά κτίρια. Ο κυβερνήτης του Τσιάνγκ Ράι φέρεται να είχε δώσει εντολή στην κατασκευαστική ομάδα να επιθεωρήσει επειγόντως το κτίριο καθώς υπήρχαν πολλοί ασθενείς, γιατροί και νοσοκόμες στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την αναφορά από τις ομάδες διάσωσης Mae Sai, ο κ. Yahuai, ένας 31χρονος εργαζόμενος στη Μιανμάρ, φέρεται να βρισκόταν σε σκαλωσιά στον τρίτο όροφο. Οι δονήσεις του προκάλεσαν πτώση, με αποτέλεσμα το αριστερό του χέρι να σπάσει σε σοβαρή κατάσταση. Μετά το περιστατικό, οι ομάδες διάσωσης τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Mae Sai για νοσηλεία.


Επιπλέον, άλλα μέρη όπως το νοσοκομείο Mae Sai υπέστησαν μικρές ζημιές στο μπροστινό μέρος του κτιρίου.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.