Ο αυξανόμενος πληθυσμός Iguana απειλεί τη γεωργία Lopburi, οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι λαμβάνουν επείγοντα μέτρα

Lopburi-

Στις 16 Νοεμβρίου 2023, αξιωματούχοι του Εθνικού Πάρκου της Ταϊλάνδης, αξιωματούχοι της υπηρεσίας διατήρησης της άγριας ζωής και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν επιτόπια επιθεώρηση για να δώσουν οδηγίες στους ντόπιους και να διερευνήσουν τον πληθυσμό των ιγκουάνα στο Phatthana Nikhom, στο Lopburi.

Σύμφωνα με την αναφορά των υπαλλήλων του Εθνικού Πάρκου, τα πράσινα ιγκουάνα, ένα εξωγήινο είδος, αναπαράγονται σε μεγάλους αριθμούς στις περιοχές Phatthana Nikhom, περίπου 100 βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας. Ο εκτεταμένος αριθμός των πράσινων ιγκουάνα στην περιοχή έχει προκαλέσει προβλήματα στους ντόπιους καταπατώντας γεωργικές καλλιέργειες.

Οι υπεύθυνοι του εθνικού πάρκου συνέλαβαν μερικά από τα ιγκουάνα για περαιτέρω ανατροφή στο Κέντρο Διάσωσης Άγριας Ζωής, Nakhon Nayok.

Το πράσινο ιγκουάνα είναι ένα ελεγχόμενο και προστατευόμενο άγριο ζώο 1ης ταξινόμησης σύμφωνα με το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Εάν βρείτε ένα άγριο πράσινο ιγκουάνα, καλέστε το 1362 για περαιτέρω διαδικασίες ανατροφής στα Κέντρα Διάσωσης Άγριας Ζωής σε όλη την Ταϊλάνδη.


Ωστόσο, το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Διατήρησης Φυτών της Ταϊλάνδης εξέδωσε σχετικές υπηρεσίες για να ερευνήσει τον πληθυσμό των πράσινων ιγκουάνα χωρίς ιδιοκτήτη σε όλη την Ταϊλάνδη για να τα συλλάβει περαιτέρω.

Οι αξιωματούχοι του εθνικού πάρκου εξέφρασαν ανησυχίες ότι ο υπερβολικός πληθυσμός των ιγκουάνα μπορεί να είναι ανεξέλεγκτος, παρομοίως, με τα προβλήματα μαϊμούδων στο Lopburi. Ως εκ τούτου, οι αρμόδιοι θα προβούν σε σοβαρές και επείγουσες ενέργειες για τον έλεγχο του πληθυσμού πριν να είναι πολύ αργά.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.