Ο αρχηγός του κόμματος Pheu Thai υποστηρίζει την «ήπια δύναμη» για την οικονομική ανάπτυξη και την πολιτιστική επιρροή

Εθνικός-

Στις 15 Νοεμβρίου 2023, η κα Paetongtarn Shinawatra, η ηγέτης του Pheu Thai Party, έδωσε μια ομιλία με θέμα «Soft Power, The Great Challenger» στο σεμινάριο «Thailand 2024 Beyond Red Ocean» που πραγματοποιήθηκε από τον Prachachat, τον εκδότη της εφημερίδας.

Καθώς η λέξη «Soft Power» κυκλοφορεί τελευταία στην Ταϊλάνδη, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης την περιγράφει ως επιρροή που αγκαλιάζει νέους πολιτισμούς μέσω της ροής της κοινωνίας. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι θέλουν να αγοράσουν ένα iPhone από την Apple ακόμη και με αυξανόμενη τιμή κάθε χρόνο, αλλά με τη δημοτικότητά του από τους συνομηλίκους του, οι άνθρωποι αναγνωρίζουν την αξία του και έχουν αφοσίωση στη μάρκα.

Ο Paetongtarn δήλωσε δημόσια ότι μια μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είναι πώς να μειώσει το κόστος της Soft Power που θα δημιουργήσει ευκαιρίες και οικονομική ανάπτυξη για τους ντόπιους.
Υπάρχουν τρεις παράγοντες για την εκκίνηση της Soft Power.

  • Κόστος πολιτισμού: η ιστορία ενός προϊόντος,
  • Πολιτικές αξίες: πολιτικές που υποστηρίζουν την ήπια δύναμη και
  • Εξωτερικές πολιτικές: πολιτικές που δημοσιοποιούν την ταϊλανδέζικη κουλτούρα στο εξωτερικό.

Στην πραγματικότητα, η Ταϊλάνδη είχε προηγούμενες παρόμοιες ιδέες όπως One Tambon, One Product (OTOP), Thai Kitchen to the World Kitchen κ.λπ.


Ο Paetongtarn πρόσθεσε περαιτέρω ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα ιδρύσει την Ταϊλάνδη Creative Content Agency (THACCA), με συνεργασία τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Το TCCA θα προτείνει άτομα ταλέντων και ειδικών στη δημιουργία Soft Power, όπως στη βιομηχανία βιβλίων της Ταϊλάνδης, όπου δημοφιλή κομμάτια λογοτεχνίας και βιβλία θα μεταφραστούν σε πολυεθνικές γλώσσες.

Επιπλέον, ο Paetongtarn πρότεινε μια ιδέα του One Family One Soft Power (OFOS) για την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων μέσω ενός μηχανισμού ταμείου χωριού που θα αποφέρει εισόδημα έως και 16,000 μπατ μηνιαίως στο νοικοκυριό σε σύγκριση με τα σημερινά 11,200 μπατ μηνιαίως.

«Το OFOS έχει πιλοτικά έργα σε εστιατόρια ταϊλανδέζικης κουζίνας και Muay Thai, στα οποία η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης στοχεύει να εκπαιδεύσει περισσότερα από 70,000 άτομα από επαγγελματίες σε κάθε τοπικό έργο», πρόσθεσε ο Paetongtarn.

«Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας έχουν ξεκινήσει την Soft Power και οι ξένες χώρες αγκαλιάζουν την ευκαιρία. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δεσμεύεται να επαναφέρει τη στρατηγική Soft Power και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής για τους ντόπιους της Ταϊλάνδης στην παγκόσμια σκηνή», κατέληξε ο Paetongtarn.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.