Leonid Meteor Show to Illuminate Night Skies in Thailand: Dazzling Display στις 17-18 Νοεμβρίου 2023

ΦΩΤΟ: ΝΑΡΙΤ

Εθνικός-

Στις 15 Νοεμβρίου 2023, το Εθνικό Ινστιτούτο Αστρονομικών Ερευνών της Ταϊλάνδης (NARIT) ανακοίνωσε δημόσια ότι θα σημειωθεί βροχή μετεωριτών Leonid από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου έως νωρίς το πρωί της 18ης Νοεμβρίου 2023.

Η βροχή μετεωριτών Leonid, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο μεταξύ 6 Νοεμβρίου και 30 Νοεμβρίου, θα κορυφωθεί μετά τα μεσάνυχτα της 17ης Νοεμβρίου 2023, περίπου στη 01:00 π.μ. έως τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου 2023. Ο μέγιστος ρυθμός πτώσης μετεωριτών θα φτάσει έως και τους 15 ανά ώρα.

Για ξεκάθαρη αστρονομική παρατήρηση, συνιστάται να βλέπετε το Leonid σε σκοτεινά μέρη με γυμνό μάτι. Αυτοί οι μετεωρίτες θα εμφανιστούν ως φωτεινές λωρίδες φωτός που περνούν από τον ουρανό, ορατές χωρίς την ανάγκη τηλεσκοπίων.

Η βροχή μετεωριτών Leonid προέρχεται από τα σωματίδια σκόνης του κομήτη Tempel-Tuttle, που περιφέρεται γύρω από τον ήλιο κάθε 33 χρόνια. Καθώς η Γη διέρχεται από την τροχιά του κομήτη, προσελκύει υπολειμματικά συντρίμμια στην ατμόσφαιρά της, προκαλώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις μετεωριτών, κερδίζοντας τον τίτλο «Βασιλιάς των Μετεωριτών».

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.