Η Ταϊλάνδη αγκαλιάζει την αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων: Παρουσιάζονται σχέδια για αυξημένη παραγωγή και κίνητρα

Εθνικός-

Ο κ. Poonphong Naiyanaphakorn, Διευθυντής του Γραφείου Εμπορικής Πολιτικής και Στρατηγικής, αποκάλυψε στο κοινό στις 16 Νοεμβρίου 2023 ότι η τάση χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως αυξάνεται.

Η Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) έχει υποθέσει ότι η συνολική πώληση ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξηθεί από 10 εκατομμύρια μονάδες το 2022 σε 14 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το τέλος του 2023, δηλαδή αύξηση 35%.
Η Κίνα είχε τα περισσότερα EV που πουλήθηκαν στον κόσμο το 2022, 5.9 εκατομμύρια μονάδες που είναι το 58% των EV που πωλήθηκαν παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Χερσαίων Μεταφορών της Ταϊλάνδης, η ταξινόμηση ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2023 ήταν 66,919 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 300% σε σύγκριση με πέρυσι.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και ο ιδιωτικός τομέας έδωσαν σημασία σε πολιτικές και μέτρα για την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Περαιτέρω, στόχευαν να αυξήσουν το ποσοστό παραγωγής οχημάτων μηδενικών εκπομπών (ZEV) κατά 30% της συνολικής παραγωγής αυτοκινήτων έως το 2030.

Επιπλέον, η Ένωση Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ταϊλάνδης ενέκρινε μέτρα για την υποστήριξη της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων. Το 2024-2027, αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα μειώσει τους εισαγωγικούς δασμούς κατά όχι περισσότερο από 40% για τα ηλεκτρικά οχήματα με τιμή που δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια μπατ και θα μειώσει τους συντελεστές ειδικού φόρου κατανάλωσης από 8% σε 2% για EV με τιμή που δεν υπερβαίνει 7 εκατομμύρια μπατ.

Οι αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων θα λάβουν επίσης επιδότηση που δεν θα υπερβαίνει τα 100,000 μπατ ανάλογα με τον τύπο του οχήματος και το μέγεθος της μπαταρίας.

Επιπλέον, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας στόχευαν να επεκτείνουν τους σταθμούς φόρτισης EV σε 150 σταθμούς σε όλη την Ταϊλάνδη έως το 2023.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.