Οι χειριστές πλοίων του Μπαλί Χάι ζητούν την απομάκρυνση του ναυαγίου που προκαλεί οσμή και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας

Πατάγια -

Οι χειριστές πλοίων στην Πατάγια εξέφρασαν ανησυχία για ένα ναυάγιο που έχει αγκυροβολήσει στις ακτές της προβλήτας Μπαλί Χάι για περισσότερους από τρεις μήνες. Το πλοίο, που βρίσκεται σε ερειπωμένη κατάσταση και βυθίζεται, εκπέμπει δυσάρεστες οσμές και εμποδίζει την θαλάσσια κυκλοφορία.

Οι δημοσιογράφοι της Pattaya News επισκέφτηκαν την περιοχή κοντά στην προβλήτα στις 14 Νοεμβρίου, αφού ενημερώθηκαν για το ναυάγιο από κοντινούς χειριστές πλοίων. Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το πλοίο είναι ένα κατεστραμμένο μεγάλο επιβατηγό σκάφος διώροφων που είναι μερικώς βυθισμένο στη θάλασσα. Είναι δεμένο στο κιγκλίδωμα του μονοπατιού με σχοινιά και μαστίζεται από φύκια και κοχύλια.

Σύμφωνα με καπετάνιο ενός κοντινού ταχύπλοου, ο οποίος προτίμησε να κρατήσει το όνομά του απόρρητο, το πλοίο ήταν ένα δημοφιλές τουριστικό σκάφος χωρητικότητας 150 ατόμων. Ωστόσο, δεν έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερους από τρεις μήνες και προκαλεί σημαντική ταλαιπωρία σε άλλους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων στην περιοχή, είπε ο καπετάνιος.

Η ακίνητη θέση του πλοίου έχει καταστήσει δύσκολη την είσοδο και την έξοδο των σκαφών από την περιοχή και η δυσάρεστη οσμή από τα σάπια κελύφη που συνδέονται με το κύτος του πλοίου έχουν ενταθεί κατά τη διάρκεια της άμπωτης και του καύσωνα, προκαλώντας μια δυσάρεστη εμπειρία στους ταξιδιώτες στην προβλήτα.

Ο καπετάνιος και άλλοι χειριστές πλοίων στην προβλήτα Μπαλί Χάι προτρέπουν τον ιδιοκτήτη του πλοίου, ο οποίος δεν ταυτοποιήθηκε αμέσως, ή τις αρμόδιες αρχές να επιθεωρήσουν το σκάφος και να το μεταφέρουν σε άλλο αγκυροβόλιο. Πιστεύουν ότι αυτό όχι μόνο θα βελτίωνε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της θαλάσσιας κυκλοφορίας στην περιοχή, αλλά και θα μετριάσει τη δυσάρεστη οσμή και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκλήθηκαν από το ναυάγιο.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.