Ταϊλανδοί αξιωματικοί για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο καταστρέφουν το δίκτυο διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών με ετήσιο εισόδημα άνω των 1.3 δισεκατομμυρίων μπατ

Εθνικός-

Στις 6 Νοεμβρίου 2023, οι αξιωματικοί της Ταϊλανδικής Διερεύνησης Κυβερνοεγκλήματος (CCI) πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου σε εκτενείς διαδικτυακούς ιστότοπους τζόγου και συνέλαβαν εγκέφαλους στο Pathum Thani, το Prachinburi και το Chanthaburi. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ετήσιο οικονομικό τους εισόδημα ήταν 1.3 δισεκατομμύρια μπατ.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, οι αξιωματικοί του CCI διεξήγαγαν έρευνα σε τρεις διαδικτυακούς ιστότοπους τζόγου: Meslot789, Winnerslot555 και Major168. Οι υποτιθέμενοι ιστότοποι διαδικτυακού τζόγου παρείχαν ποδοσφαιρικά στοιχήματα, κουλοχέρηδες και άλλα παιχνίδια τυχερών παιχνιδιών στους χρήστες και διέθεταν βολικά συστήματα αυτόματης ανάληψης καταθέσεων μέσω τραπεζών και ιστότοπων της Ταϊλάνδης.

Οι αξιωματικοί του CCI συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία και ζήτησαν εντάλματα έρευνας και εντάλματα σύλληψης από τα δικαστήρια της Ταϊλάνδης.


Ως αποτέλεσμα, υπήρξαν 27 φερόμενοι ως ύποπτοι που εμπλέκονται σε διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια που αναγνωρίστηκαν ως ιδιοκτήτες, υπάλληλοι και λογαριασμοί mule. Το επίμαχο ακίνητο ήταν αξίας άνω των 38 εκατομμυρίων μπατ και άνω των 1.3 δισεκατομμυρίων μπατ για τα ετήσια οικονομικά έσοδα από 3 ιστότοπους. Επιπλέον, υπήρχαν 30 άλλοι ιστότοποι που συνδέονται με τους τρεις κύριους ιστότοπους.

Το CCI δεσμεύτηκε να διεξάγει περαιτέρω έρευνες για να καταστήσει υπεύθυνα τα εμπλεκόμενα άτομα για τα εγκλήματά τους, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών επιρροών που προωθούν τον διαδικτυακό τζόγο.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.