Η Ταϊλάνδη δωρίζει 3 εκατομμύρια μπατ στον ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, ζητά την απελευθέρωση των Ταϊλανδών ομήρων

Εθνικός-

Στις 3 Νοεμβρίου 2023, ο κ. Panpri Phahitthanukon, Υπουργός Εξωτερικών, ήταν εκπρόσωπος της Ταϊλάνδης για να δωρίσει 3 εκατομμύρια μπατ στα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Ο Πάνπρι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όσους έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας στη Λωρίδα της Γάζας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η δωρεά θα ανακουφίσει το βάρος των πολιτών της Γάζας από την έλλειψη τροφίμων, ιατρικών προμηθειών, πηγών ενέργειας και καταφυγίου από τον συνεχιζόμενο πόλεμο.
Ο κ. Giuseppe De Vincentiis, Αναπληρωτής Συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε την ολόψυχη ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη από την Ταϊλάνδη και τη συνεχή συνεργασία με τον ΟΗΕ.


Επιπλέον, ο Panpri συζήτησε θέματα με τους υπουργούς από το Ιράν, το Κατάρ και την Αίγυπτο σχετικά με τους Ταϊλανδούς που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς. «Οι Ταϊλανδοί εργαζόμενοι στο Ισραήλ δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική σύγκρουση μεταξύ των χωρών και θα πρέπει να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατό», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.