Τίγρεις, ελέφαντες και πίθηκοι απολαμβάνουν λιχουδιές κολοκύθας για το Halloween στο Wildlife Rescue Center

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι λιχουδιές κολοκύθας είναι στο μενού αυτό το Halloween για μερικούς από τους πολλούς κατοίκους ζώων σε ένα τεράστιο κέντρο διάσωσης άγριας ζωής στην Ταϊλάνδη. 

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησε από το Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT), φαίνονται τίγρεις, πρωτεύοντα θηλαστικά και ελέφαντες να μπαίνουν μέσα στις τρομακτικές λιχουδιές.

Το προσωπικό και οι εθελοντές στο κέντρο διάσωσης προσάρμοσαν τις σκαλισμένες στο χέρι κολοκύθες για να καλύπτουν κάθε είδος. Ζώα που αγαπούσαν τα λαχανικά, όπως οι ελέφαντες, έτρωγαν ολόκληρη την κολοκύθα, ενώ άλλα ζώα όπως οι ενυδρίδες και οι γίββονες είχαν σκαλίσει τις κολοκύθες τους και γέμισαν με τις αγαπημένες τους λιχουδιές.

Ως ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια άγριας ζωής της Νοτιοανατολικής Ασίας, το WFFT διασώζει, αποκαθιστά και απελευθερώνει την άγρια ​​ζωή για πάνω από δύο δεκαετίες. Το κέντρο προσφέρει ένα αιώνιο σπίτι για όσους δυστυχώς δεν μπορούν να επιστρέψουν στην άγρια ​​φύση και επί του παρόντος φροντίζει πάνω από 800 ζώα σε 200 στρέμματα δασικής γης.

Στις εικόνες περιλαμβάνονται διασωθέντα ζώα:

  • Η Gan Da, ο ασιατικός ελέφαντας, διασώθηκε από τη βιομηχανία της πεζοπορίας το 2017. Μαζεύοντας την κολοκύθα με το μπαούλο της, δεν έχασε χρόνο για να μασουλήσει τη λιχουδιά με μία κίνηση.

  • Ο Maruay, μια τίγρη της Βεγγάλης, διασώθηκε από τον ζωολογικό κήπο του Πουκέτ πέρυσι. Σήκωσε προσεκτικά το καπάκι από τη σκαλισμένη κολοκύθα με τα δόντια του για να φτάσει στα νόστιμα σνακ μέσα.

  • Η Mee Mee, μια τίγρη της Βεγγάλης, διασώθηκε από τον ζωολογικό κήπο του Πουκέτ πέρυσι. Δεν κρατήθηκε και κατέστρεψε παιχνιδιάρικα την κολοκύθα.

  • Ο Πικ και ο Νικ, αρσενικοί γίβωνες με λευκά χέρια, και οι δύο ορφανοί και διασωμένοι από το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων. Είχαν διαφορετική αντίδραση – στην πραγματικότητα έδειχναν να φοβούνται λίγο την κολοκύθα και την εξέτασαν πολύ προσεκτικά!

 

  • Nu Deng, ένας μακάκος με μακριά ουρά που σώθηκε από το εμπόριο κατοικίδιων ζώων. Αυτή η «αναιδή μαϊμού» μάζεψε γρήγορα την κολοκύθα και έφυγε τρέχοντας από το στρατό της για να κρατήσει τη λιχουδιά για τον εαυτό της.

  • Ο Πάμπλο και ο Μαξ είναι κοινές μαρμοσέτες που διασώθηκαν από το εμπόριο κατοικίδιων ζώων.

  • Olé η αγελάδα, που διασώθηκε ως μοσχάρι μετά από επίθεση και μόνιμη ουλή από μια αγέλη σκυλιών.

  • Otters, συμπεριλαμβανομένων των Ozzy και Julia. Απόλαυσαν μια κολοκύθα σκαλισμένη και γεμάτη με ψάρια.

Σχετικά με το Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT)

Το WFFT είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταφύγια ζώων της Νοτιοανατολικής Ασίας και φροντίζει περισσότερα από 800 ζώα. Το καταφύγιο σώζει και αποκαθιστά άγρια ​​ζώα και προσφέρει ένα αιώνιο σπίτι σε όσους δεν μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στην άγρια ​​φύση. Το καταφύγιο φιλοξενεί σήμερα πάνω από 60 είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων 24 ελεφάντων, 9 τίγρεων και πάνω από 300 πρωτευόντων. Η φιλανθρωπική οργάνωση εστιάζει επίσης στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη διατήρηση της άγριας ζωής και την εκμετάλλευση των ζώων, εκπαιδεύοντας τους τουρίστες και τις τοπικές κοινότητες σχετικά με τα επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ζώα σήμερα.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.