Οι αρχές της Ταϊλάνδης κατέσχεσαν παράνομες ουσίες αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων μπατ που προορίζονται για την Αυστραλία

Εθνικός-

Οι αρχές της Ταϊλάνδης και της Αυστραλίας κατέσχεσαν πρόσφατα παράνομες ουσίες αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων μπατ που μεταφέρθηκαν λαθραία από γειτονικές χώρες για να σταλούν στην Αυστραλία.

Στις 27 Οκτωβρίου 2023, ο κ. Panthong Loikunnan, ο σύμβουλος για την ανάπτυξη και διαχείριση της είσπραξης φόρων, αξιωματούχοι του γραφείου της Ταϊλάνδης του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών (ONCB), της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης και άλλοι σχετικοί αξιωματούχοι δήλωσαν δημόσια για την κατάσχεση ενός τεράστιου αριθμού παράνομων ουσιών αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων μπατ.
Η Panthong αποκάλυψε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι οι επιχειρήσεις λαθρεμπορίου ναρκωτικών μεταφέρονται παραδοσιακά σε μεγάλους αριθμούς μέσω φορτηγών πλοίων, ωστόσο, σήμερα, οι αποστολές γίνονται μέσω υπηρεσιών express σε μικρό αριθμό κρυμμένων σε παιχνίδια, χοντρά βιβλία, παπούτσια κ.λπ. Τα νέα μέσα για τη λαθραία διακίνηση των ναρκωτικών έχουν γίνει δημιουργικά για να αποφευχθεί η ανίχνευση από τους υπαλλήλους του Τμήματος Τελωνείων, είπε ο Panthong.


Τον Οκτώβριο του 2023, υπήρξαν περισσότερες από 11 περιπτώσεις λαθρεμπορίου ναρκωτικών από γειτονικές χώρες στην Ταϊλάνδη πριν από την αποστολή παράνομων ουσιών στην Αυστραλία, την Ταϊβάν και την Κορέα ως τελικούς προορισμούς.
Οι αξιωματούχοι του Τμήματος Τελωνείων της Αυστραλίας έχουν λάβει αυστηρά και σοβαρά μέτρα για τη σύλληψη λαθρέμπορων ναρκωτικών για να μειώσουν τη διανομή παράνομων ουσιών στις τοπικές κοινότητες και τους νέους στην Αυστραλία.

Επιπλέον, οι υπάλληλοι του Τμήματος Τελωνείων της Ταϊλάνδης θα αυξήσουν την ένταση των αναζητήσεων ναρκωτικών με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών για τον εντοπισμό παραβατών που εισάγουν ή εξάγουν παράνομες ουσίες.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.