Ok Phansa ή Τέλος της Βουδιστικής Σαρακοστής 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στην πανσέληνο του 11ου σεληνιακού μήνα της Ταϊλάνδης, συνήθως τον Οκτώβριο, και φέτος πέφτει στις 28 Οκτωβρίου.

Το φεστιβάλ Ok Phansa σηματοδοτεί το τέλος της Βουδιστικής Σαρακοστής. Είναι μια εποχή γιορτής και αξιοπρέπειας με επαρχίες σε εθνικό επίπεδο για να γιορτάσουν την περίσταση σε διαφορετικές ημέρες και με ξεχωριστό στυλ, ανάλογα με την τοποθεσία και την παράδοσή τους.

Illuminated Boat Procession, Nakhon Phanom
20-30 Οκτώβριο 2023
Ποταμός Μεκόνγκ, Περιοχή Μουεάνγκ

Όμορφα διακοσμημένες βάρκες επιπλέουν κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ για να αποδώσουν σεβασμό στον Κύριο Βούδα και να κάνουν προσφορές στο μυθικό φίδι Naga που λέγεται ότι ζει στον ποταμό.

Φεστιβάλ Rap Bua, Samut Prakan
22-30 Οκτώβριο 2023
Δημαρχείο Bang Phli και Wat Bang Phli Yai Nai.

Η μοναδική αρχαία βουδιστική παράδοση του είδους της στην Ταϊλάνδη, όπου το αποκορύφωμα είναι η πομπή φορτηγίδας ενός αντιγράφου της εικόνας Luangpho προς τον βουδισμό κατά μήκος του Khlong Samrong και η δραστηριότητα Rap Bua (παραλαβή λωτού) των ντόπιων κατοίκων της Bang Περιφέρεια Phli.

Φεστιβάλ Κέρινου Κάστρου και Αγώνας Μακρινών σκαφών, Sakon Nakhon
23-29 Οκτώβριο 2023
Το 80ο πάρκο Chaloem Phrakiat και το Wat Phrathat Choeng Chum

Η πομπή με τα περίτεχνα σκαλισμένα κέρινα κάστρα που απεικονίζουν τις φωτιστικές σκηνές του Ουρανού στο Wat Phrathat Choeng Chum και παραδοσιακούς αγώνες μακριών σκαφών στη δεξαμενή Nong Han.

Naga Fireball World Festival, Nong Khai
29 2023 Οκτωβρίου
Η πλατεία των αγαλμάτων Naga δίπλα στον ποταμό Mekong στην περιοχή Mueang, το Lan Naga Boek Fa στην περιοχή Phon Phisai, το Lan Boeng Wiang στην περιοχή Si Chiang Mai και το Rattanawapi District Hall.

Ένα από τα πιο μυστηριώδη γεγονότα στο ημερολόγιο εκδηλώσεων της Ταϊλάνδης, αυτό το γεγονός επικεντρώνεται γύρω από τις ακόμη ανεξήγητες βολίδες που εκτοξεύονται κάθε χρόνο στον ουρανό από τον ποταμό Μεκόνγκ.

Ok Phansa Festival, Roi Et
30 2023 Οκτωβρίου
Πάρκο Somdet Phra Srinagarindra

Διάσημο για τον διαγωνισμό ψαλμωδίας Sorapanya (Φόρος τιμής στον Βούδα), την τελετή παρασκευής «Khao Thip» (γαλακτομπούρεκο ρυζόγαλο με μέλι) και τη διακόσμηση φαναριών.

Chak Phra, Robe Offering και Long-boat Racing Festival, Surat Thani
26 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου 2023
Ο ποταμός Tapi, ο δρόμος Na Mueang και ο δρόμος Ban Don

Περίτεχνα διακοσμημένοι πλωτήρες συμμετέχουν στη μεταφορά των σεβαστών εικόνων του Βούδα του Σουράτ Τάνι στον ποταμό Τάπι και στη στεριά. Οι εορταστικές εκδηλώσεις των εννέα ημερών περιλαμβάνουν και αγώνες μεγάλων σκαφών.

Φεστιβάλ Chak Phra, Yala
29 2023 Οκτωβρίου
Δημοτικό Κέντρο Νεότητας Yala

Οι σεβαστές εικόνες του Βούδα μεταφέρονται σε περίτεχνα διακοσμημένους πλωτήρες γύρω από την πόλη.

Tak Bat Devo Festival, Uthai Thani
29-30 Οκτώβριο 2023
Wat Sangkat Rattana Khiri

Η μεγαλύτερη τελετή Tak Bat Devo στην Ταϊλάνδη, όπου το βασικό στοιχείο της ημέρας είναι οι προσφορές που γίνονται σε περίπου 500 βουδιστές μοναχούς, οι οποίοι κατεβαίνουν τη σκάλα 449 σκαλοπατιών από το τσέντι του ναού.

Tak Bat Devo Festival, Khon Kaen
30 2023 Οκτωβρίου
Wat Phra Bat Phu Pan Kham

Το αποκορύφωμα είναι οι προσφορές που έγιναν σε 299 βουδιστές μοναχούς, οι οποίοι κατεβαίνουν τη σκάλα 1,049 σκαλοπατιών από το τσέντι του ναού.

Tak Bat Devo Festival, Lop Buri
30 2023 Οκτωβρίου
Wat Khao Phra Ngam

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.