Συλλήψεις στο Uthai Thani καθώς κυβερνητικοί αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν υποτιθέμενες κατηγορίες για δωροδοκία σε κατασκευαστικά έργα

Ουτάι Τάνι-

Στις 24 Οκτωβρίου 2023, η ομάδα του Γραφείου Καταπολέμησης του Ξεπλύματος Χρήματος (AMLO) και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι ξεκίνησαν επιχείρηση αναζήτησης για τη σύλληψη κυβερνητικών αξιωματούχων που φέρονται να ζητούσαν δωροδοκίες σε κατασκευαστικά έργα σε 8 τοποθεσίες στο Uthai Thani.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αρχές συνέλαβαν τρεις κυβερνητικούς αξιωματούχους και δύο άτομα με υποτιθέμενες δωροδοκίες άνω των 600,000 μπατ.

Ένας από τους φερόμενους υπόπτους ήταν γαμπρός του κ. Chada Thaised, αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι είχαν λάβει καταγγελία από άγνωστο θύμα, εργολάβο κατασκευής έργων ύδρευσης, για κυβερνητικούς αξιωματούχους που φέρεται να ζητούσαν δωροδοκίες για να συνεχιστεί η κατασκευή.

Το θύμα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ανώνυμος τον απείλησε σε τηλεφώνημα να αποσυρθεί από τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τα οικοδομικά έργα.

Ωστόσο, το θύμα αρνήθηκε την προειδοποίηση και τα χρήματα για να αποσύρει.
Μετά τον πλειοδοτικό διαγωνισμό, το θύμα δεν μπόρεσε να εκτελέσει οικοδομικές εργασίες όπως είχε προγραμματιστεί, επειδή φερόμενα πρόσωπα με επιρροή στο Uthai Thani διέταζαν τα κατασκευαστικά καταστήματα να μην πουλήσουν εξοπλισμό ή τσιμέντο στο θύμα.

Τον Σεπτέμβριο, ένας φερόμενος κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσφερε στο θύμα να πληρώσει δωροδοκία 600,000 μπατ για να συνεχίσει τις κατασκευαστικές εργασίες. Η ομάδα AMLO και οι αρμόδιοι αξιωματούχοι σχεδίασαν στη συνέχεια να συλλάβουν τον φερόμενο ως ύποπτο και εμπλέκονται άτομα κατά τη μεταφορά χρημάτων.


Στη συνέχεια ακολούθησε η επιτυχής σύλληψη δύο φερόμενων ατόμων που συγκέντρωσαν τα χρήματα από τα θύματα και αργότερα αναγνωρίστηκαν δημόσια μόνο ως ο κ. Manop και ο κ. Yingyong. Στη συνέχεια, οι αρμόδιοι αξιωματούχοι διεξήγαγαν περαιτέρω έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη τριών άλλων φερόμενων κυβερνητικών αξιωματούχων στις κατοικίες τους.

Ωστόσο, μετά την ανάκριση, στους φερόμενους υπόπτους φέρεται να επιβλήθηκε εγγύηση κατά το στάδιο της έρευνας, επειδή είχαν κρατική θέση και χρηματικά περιουσιακά στοιχεία 400,000 μπατ ανά άτομο.

Οι αξιωματούχοι της AMLO δήλωσαν δημόσια ότι οι φερόμενοι ύποπτοι είχαν κυβερνητική θέση, διευθέτηση και καμία πιθανή συμπεριφορά απόδρασης. Μια προγραμματισμένη εμφάνιση στο δικαστήριο για τα άτομα θα οριστεί μόλις ολοκληρωθεί η υπόθεση.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.