Μεγάλο θηλυκό Dugong ανακαλύφθηκε στην παραλία Ban Ko Raya του Satun

Satun-

Στις 26 Οκτωβρίου 2023, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Satun ανέφεραν ότι ένας ντόπιος κάτοικος βρήκε ένα μεγάλο θηλυκό dugong, βάρους άνω των 200 κιλών, εγκλωβισμένο στην παραλία Ban Ko Raya, Mueang, Satun.

Ο κ. Winai Mongleh, ένας 52χρονος αρχηγός του χωριού, έλαβε μια αναφορά από τον κ. Khomchan Koppulao, 28 ετών, ο οποίος βρήκε το ογκώδες σκουπιδότοπο καθηλωμένο. Σύμφωνα με την αναφορά από τα μέσα ενημέρωσης, ο Khomchan ζήτησε στη συνέχεια από τους ντόπιους να βοηθήσουν στη μεταφορά του dugong σε μια αποβάθρα για περαιτέρω εξέταση από το Τμήμα Θαλάσσιων και Παράκτιων Πόρων.
Αρχικά, το dugong είχε πληγές και κηλίδες στην ουρά του με μια γρατσουνιά και ένα σημάδι πρήξιμο στην πλάτη του.
Ο κ. Ameen Sando, ένας 40χρονος οικολόγος, εξέφρασε τη θλίψη του για τον τραυματισμένο dugong. Η ανακάλυψη dugong, κυρίως δελφινιών και θαλάσσιων χελωνών, στην περιοχή δείχνει ότι ο ωκεανός είναι άφθονος με φυσικούς πόρους.
Ωστόσο, ο Ameen θέλει η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να λάβει μέτρα για τη διατήρηση του θαλάσσιου χόρτου, καθώς είναι πηγή τροφής για σπάνια θαλάσσια ζώα όπως τα dugong.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.