Ο τουρισμός του Τσιάνγκ Μάι χτυπήθηκε από πτώση Κινέζων επισκεπτών παρά την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης

Τσιάνγκ Μάι-

Στις 21 Οκτωβρίου 2023, πηγές τοπικών μέσων ενημέρωσης του Τσιάνγκ Μάι ανέφεραν τον ανικανοποίητο επακόλουθο των απαλλαγών από τη βίζα από τα τέλη Σεπτεμβρίου για Κινέζους τουρίστες, κάτι που ήταν μία από τις πολιτικές της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης να προσελκύσει ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη.

Το Τσιάνγκ Μάι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ταϊλάνδης από όλο τον κόσμο, ωστόσο, τα στατιστικά αποτελέσματα έδειξαν διαφορετικά, ο αριθμός των εισερχόμενων Κινέζων τουριστών στο Τσιάνγκ Μάι ήταν εκπληκτικά χαμηλός τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των Κινέζων τουριστών που επισκέφθηκαν το Τσιάνγκ Μάι, ήταν 21,568 τον Αύγουστο, 12,556 τον Σεπτέμβριο και 7,828 μεταξύ 1-15 Οκτωβρίου.

Διαβάστε σχετικά με δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ταϊλάνδης σχετικά με την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης.

Ο κ. Suphamit Kitjapipat, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων του Τσιάνγκ Μάι, υποστήριξε δημόσια ότι ο χαμηλός αριθμός Κινέζων τουριστών οφείλεται στο πρόσφατο περιστατικό με πυροβολισμούς στο Siam Paragon και στην τρέχουσα χαμηλή περίοδο. Ωστόσο, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, θα υπήρχε μεγάλος αριθμός Κινέζων τουριστών στα φεστιβάλ της Ταϊλάνδης κατά την υψηλή περίοδο, πρόσθεσε ο Suphamit.


Ο Suphamit ανέφερε επίσης τις ανησυχίες του για τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που θα επηρέαζε έμμεσα τις πτυχές του τουρισμού, επειδή η υψηλή ζήτηση για πετρέλαιο θα αύξανε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων. Πολλοί ξένοι θα επέλεγαν να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους, για συναντήσεις και για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από τον τουρισμό.

Επιπλέον, η Suphamit εξέφρασε ένα άλλο ζήτημα ότι ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που πετούν απευθείας στο Τσιάνγκ Μάι ήταν επί του παρόντος χαμηλός σε σύγκριση με πριν από την πανδημία του Covid 19. «Θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερες πτήσεις και να εξεταστεί η επέκταση των ωρών εξυπηρέτησης του αεροδρομίου στη 1 π.μ. Ωστόσο, αυτό είναι μια καλή αρχή για τον πρώτο χρόνο επαναλειτουργίας της χώρας όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών», δήλωσε ο Suphamit.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.