Η ASEAN αποσύρει την προσφορά για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2034, αφήνει την υποστήριξη πίσω από τη Σαουδική Αραβία

Εθνικός-

Η περιοχή ASEAN αποσύρθηκε από το να είναι υποψήφιος οικοδεσπότης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2034. Ο κ. Srettha Thavisin, πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, έδωσε πλήρη υποστήριξη στη Σαουδική Αραβία που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προηγουμένως, η Ταϊλάνδη και άλλες χώρες της Ασίας υποστήριξαν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Ταϊλάνδη διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τις συνθήκες στη Σύνοδο Κορυφής του ASEAN, Muang Thong Thani, Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη.

Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία δήλωσε δημόσια την πρόθεσή της να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, και ως αποτέλεσμα, οι ευκαιρίες για τα έθνη της ASEAN είχαν σαφώς μειωθεί.

Η Η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) ψήφισε επίσης τη Σαουδική Αραβία και ζήτησε από τα έθνη της ASEAN να ενωθούν για να υποστηρίξουν τη Σαουδική Αραβία να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2034.

«Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, είχε ζητήσει από την Ταϊλάνδη υποστήριξη για το Παγκόσμιο Κύπελλο και μια επερχόμενη εκδήλωση Expo το 2030 και αντιμετώπισε την Ταϊλάνδη με καλή φιλία. Είναι χαρούμενος που υποστηρίζει τη Σαουδική Αραβία», δήλωσε ο Srettha.

OΜόνο η Αίγυπτος και η Ελλάδα είχαν υποβάλει προσφορά ως συνδιοργανωτές εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.