Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για δυσοσμία και λύματα από το κέντρο διαχείρισης απορριμμάτων Rayong, ανταποκρίνονται οι τοπικοί αξιωματούχοι

Rayong-

Στις 19 Οκτωβρίου 2023, ο κ. Niphon Wongsri, ο Αντιπρόεδρος της κοινότητας Ban Khao Bot, στελέχη του Τμήματος Ελέγχου Ρύπανσης και άλλες σχετικές υπηρεσίες πραγματοποίησαν επιτόπια επιθεώρηση στο Κέντρο Διαχείρισης Απορριμμάτων Rayong στο Mueang Rayong.

Οι ντόπιοι του Ban Khao Bot είχαν προηγουμένως υποβάλει επίσημη νομική καταγγελία κατά του Κέντρου Διαχείρισης Αποβλήτων ισχυριζόμενος ότι ήταν η πηγή μιας κακής μυρωδιάς και είχε απελευθερώσει λύματα στην κοινότητα.

Η Niphon δήλωσε δημόσια ότι η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη, ιδιαίτερα όταν έβρεχε, κάτι που έκανε τους ντόπιους να μην μπορούν να ζήσουν κανονικά. Στην αρχή, η μυρωδιά ήταν διακριτική, αλλά επί του παρόντος, ήταν ένα πρόβλημα για τους ντόπιους για περισσότερα από 10 χρόνια ταλαιπωρίας και η μυρωδιά μπορούσε να επηρεάσει έως και 10 χιλιόμετρα σε απόσταση.


Ο κ. Piya Pitutecha, ο Δήμαρχος του Mueang Rayong, ζήτησε συγγνώμη στην κοινότητα που επλήγη από το Κέντρο Διαχείρισης Απορριμμάτων Rayong. Μετά από έρευνα για την πηγή του προβλήματος, οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι τα σκουπίδια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Διαχείρισης Απορριμμάτων Rayong από τον Δήμο Χάρτη Ta Phut σε συνολικά περισσότερους από 100,000 τόνους.

Ο Piya παραδέχτηκε δημόσια ότι το Κέντρο Διαχείρισης Απορριμμάτων Rayong ήταν επί του παρόντος γεμάτο χωρητικότητα και μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση των σκουπιδιών στην πόλη. Το κεντρικό Κέντρο Διαχείρισης Απορριμμάτων δεν άντεξε προς το παρόν εισερχόμενα σκουπίδια.

Ωστόσο, αρχικά, ο Piya δεσμεύτηκε να λύσει επειγόντως το πρόβλημα με την υγειονομική ταφή των παλαιών απορριμμάτων και καλύπτοντάς τα με μονωτήρα. Ως μακροπρόθεσμη λύση διαχείρισης, ο Επαρχιακός Διοικητικός Οργανισμός Rayong θα επεκτείνει έναν άλλο λάκκο σκουπιδιών που βρισκόταν επί του παρόντος σε διαδικασία έγκρισης από το Υπουργείο Ενέργειας αναλόγως.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.