Ο πυροσβέστης ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας συνελήφθη από την αστυνομία του Nakhon Si Thammarat μετά από σχεδόν 20 χρόνια φυγής

Nakhon Si Thammarat —

Οι αστυνομικοί του Nakhon Si Thammarat συνέλαβαν έναν πυροσβέστη, ύποπτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετά από φυγή για σχεδόν 20 χρόνια.

Στις 12 Οκτωβρίου 2023, μια μονάδα της Διεύθυνσης Καταστολής του Εγκλήματος (CSD) συνέλαβε έναν απόπειρα δολοφόνου που προσδιορίστηκε δημόσια μόνο ως ο κύριος Sittiphon, 41 ετών, με ένταλμα σύλληψης από το Επαρχιακό Δικαστήριο του Trang. Ο Sittiphon αντιμετώπισε κατηγορίες για συνωμοσία για απόπειρα φόνου με πρόθεση και κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών χωρίς άδεια.

Τον Δεκέμβριο του 2003, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, ο Sittiphon ήταν ακόμη φοιτητής κολεγίου. Μια μέρα, ο Sittiphon έπινε με τους φίλους του μπροστά από το ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του και ένα θύμα, που αναγνωρίστηκε δημοσίως μόνο ως ο κύριος Santichai, οι 3 φίλοι του και η κοπέλα του περνούσαν από το δωμάτιο του Sittiphon. Ο Sittiphon φώναξε πειραματικά στο κορίτσι, ωστόσο, ο Santichai θύμωσε, ο ίδιος και οι φίλοι του στη συνέχεια έφευγαν προς τον Sittiphon και τους φίλους του. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο Sittiphon άρπαξε το μαχαίρι του ως όπλο και ο φίλος του χρησιμοποίησε ένα πυροβόλο όπλο για να πυροβολήσει κατά του Santichai και των φίλων του πριν τραπεί σε φυγή.


Αργότερα, μια ανακριτική ομάδα συγκέντρωσε στοιχεία που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Σίτιφων και τους φίλους του. Ωστόσο, ο Sittiphon γλίτωσε με επιτυχία τη σύλληψη για σχεδόν 20 χρόνια, το ένταλμα σύλληψης επρόκειτο να λήξει σε λίγες μόνο εβδομάδες στις 3 Δεκεμβρίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η ομάδα του CSD εντόπισε τον Sittiphon που εργαζόταν στον πυροσβεστικό σταθμό Khu Khwang, Nakhon Si Thammarat. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Sittiphon και τον συνόδευσαν στο αστυνομικό τμήμα Huai Yot για περαιτέρω νομικές διαδικασίες.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.