Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Πυροβολισμοί στο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, έως Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Δύο πτώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας σε αποσύνθεση βρέθηκαν σε ένα κοντέινερ στη βιομηχανική περιοχή Lat Krabang της Μπανγκόκ το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου.

Το σκάφος αναφέρθηκε ότι είχε αποσταλεί από τις Φιλιππίνες, αναχώρησε στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και έφτασε στο Laem Chabang, Chonburi, Ταϊλάνδη, στις 28 Σεπτεμβρίου 2023.

2. Πολλοί ξένοι και Ταϊλανδοί τουρίστες επισκέπτονται τον κόλπο Μάγια στο Κράμπι αφού άνοιξε ξανά πρόσφατα.

Το εθνικό πάρκο έχει περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών που επιτρέπονται σε 375 ανά μία ώρα μετ' επιστροφής.

3. Σε ένα κρίσιμο περιστατικό στο Siam Paragon Mall της Μπανγκόκ, η αστυνομία συνέλαβε ένα 14χρονο αγόρι από την Ταϊλάνδη που είναι ύποπτο για πυροβολισμούς που οδήγησαν σε δύο θανάτους και τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άλλοι.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ερεύνησε την κατοικία του 14χρονου δράστη που ενεπλάκη στο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών στο Siam Paragon Mall της Μπανγκόκ στις 3 Οκτωβρίου και βρήκε ένα μεγάλο απόθεμα σφαιρών και ένα όπλο airsoft.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν από την αστυνομία της Ταϊλάνδης σήμερα, 5 Οκτωβρίου, αφού η αστυνομία φέρεται να εντόπισε την εμπλοκή τους στην προμήθεια όπλου και πυρομαχικών σε έναν 14χρονο πυροβολητή που σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε άλλους πέντε στο εμπορικό κέντρο Siam Paragon.

Στις 6 Οκτωβρίου 2023, το Κέντρο Διοίκησης Καταστάσεων της Ταϊλάνδης (SCC) έλαβε μια επιστολή συγγνώμης από τους γονείς του δράστη, ενός 14χρονου πυροβολητή στο εμπορικό κέντρο Siam Paragon.

Μετά το πρόσφατο περιστατικό πυροβολισμών σε εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ, το Γραφείο Τουριστικής Αστυνομίας εξέδωσε μια τρίγλωσση ανακοίνωση στα ταϊλανδικά, κινέζικα και αγγλικά, επικοινωνώντας με το παγκόσμιο κοινό.

Το περιστατικό κυριαρχεί στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης την περασμένη εβδομάδα και έφερε εκτενή συζήτηση γύρω από πιθανές αλλαγές στον νόμο περί όπλων, όπως συζητάμε σε ένα βίντεο εδώ.

4. Η εκτόξευση του δορυφόρου παρατήρησης της γης Ταϊλάνδης 2 (THEOS-2) που ήταν προγραμματισμένη το Σάββατο (7 Οκτωβρίου)th) έχει αναβληθεί.

Ο δεύτερος δορυφόρος παρατήρησης της γης της Ταϊλάνδης, γνωστός ως THEOS-2, εκτοξεύτηκε με επιτυχία στο διάστημα στις 9 Οκτωβρίου 2023.

5. Μετά το ατυχές περιστατικό που αφορούσε την ανάπτυξη μη επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών και ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας για επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, η Βασιλική Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά μας συλλυπητήρια στην κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανησυχεί βαθύτατα για την ασφάλεια των Ταϊλανδών υπηκόων που εργάζονται στο Ισραήλ και έχουν πληγεί από τέτοια βίαια περιστατικά.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.