Οι Επιχειρήσεις Νυχτερινής Ζωής στην Πατάγια είναι ευχαριστημένες με τις προγραμματισμένες μεταγενέστερες ώρες κλεισίματος

Πατάγια -

Οι φορείς εκμετάλλευσης χώρων διασκέδασης στην Πατάγια είναι γενικά ικανοποιημένοι με το σχέδιο του Πρωθυπουργού να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας στη 1 π.μ. για να τονώσει την οικονομία σε τουριστικές περιοχές, οι οποίες πιθανότατα θα περιλαμβάνουν την Πατάγια.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Anutin Charnvirakul προέτρεψε πρόσφατα τους αρμόδιους αξιωματούχους να προσδιορίσουν κατάλληλες περιοχές για την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των χώρων διασκέδασης στη 1 π.μ. γενικά, σε απάντηση Οδηγία του πρωθυπουργού Srettha Thavisin με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

Το TPN σημειώνει ότι ορισμένες περιοχές σε ζώνες ψυχαγωγίας έχουν ήδη μεταγενέστερες ώρες κλεισίματος, αλλά αυτή η πρόταση θα επιτρέψει στους χώρους εκτός αυτών των ζωνών, όπως στην East Pattaya ή στο Jomtien, να παραμείνουν νόμιμα ανοιχτοί μέχρι τη 1 π.μ.

Υπάρχουν επίσης προτάσεις για εξ ολοκλήρου επέκταση των ζωνών διασκέδασης, ειδικά στο Jomtien. Οι τρέχουσες ζώνες διασκέδασης στην Πατάγια δεν έχουν αλλάξει από το 2002, αλλά το τοπίο της Πατάγια έχει αλλάξει σημαντικά από τότε, βλέποντας εκατοντάδες μπαρ τώρα έξω από την Κεντρική Πατάγια. Δυστυχώς, πολλοί τεχνικά πρέπει να λειτουργούν σαν «εστιατόρια», καθώς οι χώροι διασκέδασης δεν επιτρέπονται επίσημα.

Συνολικά, τα νέα φάνηκαν να είναι απόλαυση για τους διαχειριστές χώρων νυχτερινής διασκέδασης στην Πατάγια, καθώς η επέκταση στοχεύει κυρίως σε δημοφιλή τουριστικά σημεία όπως η Πατάγια και το Πουκέτ, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, ο κ. Damrongkierati Phinijkarn, Γραμματέας του Συνδέσμου Βιομηχανίας Ψυχαγωγίας και Τουρισμού της Pattaya, αποκάλυψε στο The Pattaya News ότι η πολιτική προμηνύει ένα καλό σημάδι για τον τουρισμό στην πόλη.

Η παράταση του ωραρίου λειτουργίας από τα μεσάνυχτα στη 1 τα ξημερώματα θα ωφελήσει ιδιοκτήτες και εργαζόμενους νυχτερινών επιχειρήσεων, ακόμη και πωλητές που πουλούν αγαθά στην περιοχή.

Ωστόσο, ο κ. Damrongkierati είπε από την προσωπική του οπτική, ευχόταν η κυβέρνηση να άρει πλήρως τον περιορισμό και να επιτρέψει στις επιχειρήσεις ψυχαγωγίας να λειτουργούν 24/7, όπως σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία.

Ωστόσο, ο κ. Damrongkierati δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί για να διέπουν αυτές τις υπηρεσίες. Τέτοιοι κανονισμοί είναι απαραίτητοι για την πρόληψη αρνητικών επιπτώσεων στις κοινότητες και για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πελατών. Αυτοί οι κανονισμοί θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζουν ζητήματα όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η διαχείριση των επιπέδων θορύβου, πρότεινε ο κ. Damrongkierati.

Εάν η κυβέρνηση πρόκειται να παρατείνει περαιτέρω τις ώρες λειτουργίας πέρα ​​από τη 1 π.μ. στο μέλλον, ο κ. Damrongkierati συμβούλεψε να το πιλοτάρουν στην Πατάγια επεκτείνοντάς το στις 4 π.μ. για να δουν πώς πάνε τα πράγματα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Srettha ανέφερε ότι η άδεια λειτουργίας 24/7 μπορεί να μην είναι η ιδανική λύση. Είπε ότι η παράταση του τρέχοντος ωραρίου λειτουργίας και η προσεκτική αξιολόγηση των ζωνών ψυχαγωγίας θα ήταν καλύτερη προσέγγιση, αναφέροντας ότι αυτό θα βοηθούσε επίσης στην πρόληψη της διαφθοράς μεταξύ των αξιωματούχων.

Εν τω μεταξύ, η κ. Lamphueng 'Lisa' Hamilton, η πρόεδρος της Pattaya Night-Business Entrepreneurs Association, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την κυβέρνηση, αναφέροντας την παράταση ως μακροχρόνιο στόχο της ένωσης της.

Πίστευε ότι η τρέχουσα ώρα κλεισίματος τα μεσάνυχτα (ή 2 π.μ. ανάλογα με τις συγκεκριμένες ζώνες) για χώρους διασκέδασης δεν ευθυγραμμίζεται με την τρέχουσα κατάσταση, προσθέτοντας ότι οι ξένοι τουρίστες συνήθως δεν ξεκινούν τα βράδια τους πριν από τις 10 ή 11 μ.μ. και έχουν τους χώρους να κλείνουν σύντομα μετά από αυτό δεν είναι μια σωστή επιχειρηματική απόφαση.

Μια θαμώνας ονόματι η κυρία Anisa, 39 ετών, μοιράστηκε τις σκέψεις της με το The Pattaya News λέγοντας ότι το κλείσιμο στη 1 π.μ. είναι μια καλή ιδέα γιατί δεν τελειώνουν όλοι τη δουλειά ταυτόχρονα. Μερικοί άνθρωποι που τελειώνουν αργά έχουν μόνο λίγες ώρες ελεύθερου χρόνου και οι τρέχουσες ώρες κλεισίματος τους εμποδίζουν να απολαύσουν μια βραδινή έξοδο, είπε η κ. Anisa.

Όσον αφορά τις πιθανές επιπτώσεις, ο θαμώνας πίστευε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξουν πολλές επιπτώσεις, καθώς η αστυνομία έχει ήδη λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ευημερία των τουριστών και των κοινοτήτων κοντά στις περιοχές διασκέδασης.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!
Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.